Kvinne jages etter rovmord

En kvinne i rosa bukser jages for drapet på en 36 år gammel kvinnelig butikkansatt i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 36 år gamle butikkmedarbeideren ble funnet på gulvet i butikken Stuvkällaren i Göteborg fredag formiddag. Da hadde hun allerede ligget død i 18 timer, noe som har gitt morderen et stort forsprang. Alt tyder på at hun ble knivstukket til døde.

Politiets vitneavhør og dør-til-dør aksjoner ga resultater. Flere vitner har sett en kvinne i 40-års alderen utenfor butikken, like etter klokken 18 torsdag kveld.

Svensk politi gikk i går ut med signalement på kvinnen, den antalle gjerningspersonen.

Hun skal være middels høy, med skulderlangt, mørkt hår. Hun hadde på seg en svart jakke, og rosa bukser.

Livredd for ran

Politiet tror drapet skjedde i forbindelse med stengningen av butikken ved 18-tiden torsdag kveld. Torsdagens kassabeholdning på 7000 kroner skal være forsvunnet.

Den kvinnelige butikkmedarbeideren skal ha blitt knivstukket til døde.

- Hvis hun hadde gitt fra seg pengene, så hadde det kanskje gått annerledes, sier butikksjef Hans Halén.

En av stamkundene i tøybutikken, forteller at 36-åringen var livredd for å bli ranet. En skrekkopplevelse fra et ransforsøk året før, hadde satt dype spor.

Utenfor butikken der hun jobbet, ligger det en haug med blomster. Flere har tent lys. «Vi savner deg så forferdelig», står det på en lapp som er festet til en rød rose.

- Høyst uvanlig

At kvinner dreper er høyst uvanlig. I Sverige er bare en av 20 mordere kvinner.

- Om politiet nå går ut og etterlyser en kvinne, baserer de seg nok på svært konkrete opplysninger, sier politiprofessor Leif G.W. Persson til Expressen.

FUNNET DREPT: Kvinnen (36) ble funnet drept utenfor en butikk i Göteborg. - Vi savner deg veldig, står det på en lapp som er knyttet til en rød rose.