Kvinne kastet levende kattunger i søppeldunken. Nå er hun tiltalt

- Flott å se at denne type saker prioriteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 47 år gammel kvinne fra Sandnes er tiltalt for å ha forsøkt å drepe fire kattunger, melder Rogalands Avis.

Ifølge tiltalen skal kvinne den 19. desember i fjor i et boligområde i Sandnes forsøkt å alive fire kattunger.

Hun skal ha tatt kattungene i en plastpose som hun skal ha knyttet igjen. Hun skal deretter ha kastet posen i en nedgravd søppeldunk på området. Noen naboer som skulle kaste søppel hørte kattungene, og fikk reddet dem opp av søppeldunken.

Statsadvokaten har tatt forbehold om å legge ned påstand om at kvinnen skal få rettighetstap i form av forbud mot å eie, holde eller bruke katt og andre husdyr.

- Vi har ikke noe med denne saken å gjøre, men det er flott å se at denne type saker prioriteres også andre steder i landet, sier politiadvokat Tina Værnes i Sør-Trøndelag politidistrikt, som er en del av pilotprosjektet for bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet.

Sør-Trøndelag politidistrikt har fått en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, men det er Rogaland politidistrikt som har etterforsket saken.

I går sendte dyregruppa ut en pressemelding om sin første pågripelse. En 19 år gammel mann ble varetektsfengslet i to uker for å ha avlivet en annen persons katt.

Dagbladet har ikke klart å komme i kontakt med kvinnens forsvarer.

Dagbladet oppdaterer saken