Kvinne kastet seg ut av bilen da toget kom

En eldre kvinne greide å kaste seg ut av bilen sin like før den ble truffet av et persontog ved Lauve stasjon mellom Larvik og Sandefjord onsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen kom uskadd fra sammenstøtet på planovergangen, men det skal ha blitt store materielle skader på bilen, opplyser politiet i Larvik til NTB. Toget traff personbilen i fronten og feide den av skinnegangen.

Kvinnen som fikk kastet seg ut, ble kjørt til Larvik sykehus for sjekk etter den traumatiske hendelsen.

Usikret planovergang

Påkjørselen skjedde ved 10-tiden. Stedet hvor kvinnens bil ble truffet av toget ligger omtrent 300 meter sør for Lauve stasjon. Overgangen er forbindelse mellom veien fra et bolighus og hovedveien på den andre siden av jernbanen.

Ifølge Jernbaneverkets banesjef for Vestfold og Telemark, Odd Erik Berg, skal overgangen være sikret med grind som brukerne av overgangen selv plikter å holde lukket.

- Men vi vet at disse grindene ofte står åpne fordi brukerne lar være å lukke dem, sier Berg til NTB. Det er 84 overganger på jernbanen mellom Tønsberg og Larvik, og Jernbaneverket arbeider med å skaffe midler slik at 81 av dem kan legges ned.

Åpen grind

Ifølge politiet som var på ulykkesstedet er det en grind ved planovergangen, men den bærer preg av ikke å være bruk.

- Grinden er plassert en billengde fra skinnegangen på begge sider. Den er åpen og det ser ikke ut til at den er mye i bruk, sier lensmannsbetjent Per Rønningen ved Tjølling lensmannskontor til NTB.

Det var et Inter City-tog fra Skien i retning Oslo, som traff personbilen. Etter kollisjonen kjørte toget til Lauve stasjon hvor passasjerene ble flyttet over på busser.

- Skinnegangen ble ikke skadd av kollisjonen og trafikken kunne gjenopptas en drøy time etter. Heller ikke lokomotivet ble spesielt ødelagt, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

(NTB)