Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne knivstakk pilotene i lufta

Truet med å sprenge det newzealandske flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rutinemessig innenlandsflyging i New Zealand utviklet seg til et mareritt da en kvinne tok seg inn i cockpiten og knivstakk begge pilotene, som likevel klarte å få flyet trygt ned på landjorda, melder AP.

Flyet tok av fra Blenheim på Sørøya, på vei til turistbyen Christchurch i dag tidlig lokal tid, og alt virket normalt helt til den 33-årige kvinnen, opprinnelig fra Somalia, stormet inn i cockpiten og angrep pilotene, mens hun truet med å sprenge flyet.

Etter kort tid ble knivkvinnen overmannet, og pilotene kunne, tross til dels alvorlige skader i hender og føtter, føre flyet fram til destinasjonen.

Vel nede ble kvinnen tatt hånd om av politiet, og en bombegruppe gjennomsøkte det 19 seters flyet, men fant ingen eksplosiver.

Flyplassen i Christchurch var stengt i tre timer mens aksjonene pågikk, og nå sier en sjef for Air New Zealand at sikkerhetsrutinene må gjennomgås på nytt; på korte innenlandsflyginger trenger ikke passasjerene å gå gjennom den vanlige skanningen.

Dagens drama minner om Kato Air-episoden i 2004, da en algerisk asylsøker angrep flyet fra Narvik til Bodø med øks. Samarbeid mellom pilotene og passasjerene, blant dem seinere næringsminister Odd Eriksen, hindret flyet i å styrte.

VEL NEDE: Både de sju passasjerene og pilotene klarte seg og kom vel ned på landjorda etter knivangrepet i lufta. Foto: REUTERS/SCANPIX
VEL NEDE: Både de sju passasjerene og pilotene klarte seg og kom vel ned på landjorda etter knivangrepet i lufta. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
MISLYKTES: Den 33-årige knivkvinnen føres bort av væpnet politi etter landing i Christchurch.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media