FENGSLET: Kvinnen som drepte sin overfallsmann er dømt til ni års fengsel i Australia. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
FENGSLET: Kvinnen som drepte sin overfallsmann er dømt til ni års fengsel i Australia. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Knivstakk voldtektsmann i Brisbane

Kvinne knivstakk voldtektsmann, og dro ham etter bilen i et tau

Nå må hun i fengsel.

En kvinne (35) fra Brisbane i Australia har blitt dømt til ni år i fengsel etter å ha knivstukket en mann (51) hun mener voldtok henne, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Truet barnet

Mannen skal ha truet kvinnen til å ha mer sex med ham, og sagt at han kom til å skade barnet hennes om hun ikke gjorde som han ba om.

Da skal kvinnen ha blitt rasende, og gått til angrep på mannen med en kjøkkenkniv i sitt eget hjem i desember 2015. Mannen døde av skadene.

Ifølge dommen surret kvinnen deretter et tau rundt kroppen og nakken hans, og dro liket etter bilen med tauet. Den livløse kroppen skal ha hengt bak bilen i omtrent en kilometer, blant annet forbi en politistasjon, før hun dumpet den i en grøft i nærheten.

Dømt til fengsel

Mandag 29. oktober ble kvinnen dømt til ni års fengsel for drap, i tillegg til 18 måneder for likskjending. Likevel kan hun prøveløslates allerede i 2020, ettersom hun allerede har sonet store deler av straffen, melder nyhetsbyrået.

Dommeren David Boddice sa i retten at voldtekten av kvinnen, samt truslene mot barnet hennes, var sterke motiverende krefter for drapet som ble begått.

- Jeg forstår at knivstikkingen foregikk i en sammenheng hvor du var rasende på mannen som hadde gjort deg urett, og som truet med å gjøre det igjen, sa han til retten.

Hun ble likevel straffet for at hun ikke oppsøkte hjelp umiddelbart etter knivstikkingen. Dommeren mener også at måten liket ble behandlet på i etterkant var uholdbar, og at det strippet mannen for all hans gjenværende menneskelighet.