Kvinne knivstukket i Elverum - mann pågrepet

En kvinne ble knivstukket på en privatadresse i Elverum fredag ettermiddag. Bevæpnet politi iverksatte søk etter en mann med militæruniform i området. Fredag kveld er han formentlig pågrepet.

Publisert
Sist oppdatert

Bevæpnet politi søkte etter en gjerningsmann vest for Glomma i Elverum, etter at en kvinne ble knivstukket på en privatadresse fredag ettermiddag.

- Kvinnens helsetilstand er foreløpig ikke kjent. Hun er kjørt til sykehus med stikkskader, sa operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Haagen Løvseth, til Dagbladet.

Klokka 17.35 opplyste pressevakten ved Sykehuset Innlandet at kvinnen var stabil, men moderat skadd. Hun er fraktet videre til Ullevål sykehus.

Hendelsen ble meldt inn fra den aktuelle privatadressen, fortalte operasjonslederen. Politiet ble varslet gjennom øvrige nødetater klokka 14.24.

- Knivstikkingen framstår tilfeldig, sa Løvseth.

Tyveri fra Terningmoen leir

Løvseth fortalte at gjerningsmannen kunne være iført en stjålet militæruniform.

SPERRINGER: Hendelsen fant sted vest for Glomma i Elverum, og politiet søkte i området der og sør for Terningmoen leir. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SPERRINGER: Hendelsen fant sted vest for Glomma i Elverum, og politiet søkte i området der og sør for Terningmoen leir. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Politiet setter denne observasjonen i sammenheng med et tyveri fra et bygg ved Terningmoen leir natt til i dag. Gjerningsmannen kan også være en person som ble observert mulig ruset eller psykisk ustabil fredag morgen, sa operasjonslederen.

Det er ikke meldt om noe annet stjålet fra militærleiren.

STORMER: Her stormet politiet Notre-Dame-kirken i Nice i Frankrike etter terrorangrepet der tre personer ble drept torsdag. Video: AP / Twitter Vis mer

- Lås dører

Bilder fra stedet viste at politiet satt opp sperringer vest for Glomma fredag ettermiddag.

- Naboer i området gis beskjed om å holde seg innendørs og låse dørene. Ved observasjoner ring 112, sa Løvseth.

Hendelsen fant sted i Vindheiavegen i Elverum, som ligger i umiddelbar nærhet til militærleiren.

Gjerningsmann død

Klokka 18.49 bekreftet politiet overfor Dagbladet at de hadde kontroll på formentlig riktig gjerningsmann. I en Twitter-melding skrev Innlandet politidistrikt:

- Vedkommende ble funnet skadd, forenlig med fallskader.

Han ble kjørt til Elverum sykehus med ukjent skadeomfang. I en pressemelding fredag kveld opplyser politiet at vedkommende er død.

- Han hadde klatret opp i et tre, og falt ned på bakken. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet og personen ble fraktet til sykehus, hvor han ble erklært død som følge av skadene etter fallet, skrev politiet i pressemelding.

Politiet har ingen sikker identitet på personen og arbeider videre for å få klarlagt dette og få varslet pårørende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer