Kvinne knivstukket i Karmøy: - Situasjonen er alvorlig

En kvinne i 60-åra ble torsdag ettermiddag knivstukket av sin fraseparerte ektemann. Fredag kveld forteller bistandsadvokaten til den skadde kvinnen at situasjonen er alvorlig.

KARMØY: En kvinne ble knivstukket av sin tidligere ektemann torsdag ettermiddag. Han er siktet for drapsforsøk. Foto: Jostein Viestad
KARMØY: En kvinne ble knivstukket av sin tidligere ektemann torsdag ettermiddag. Han er siktet for drapsforsøk. Foto: Jostein Viestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Benedicte Storhaug er oppnevnt som bistandsadvokat for kvinnen som ble knivstukket i Karmøy torsdag.

- Jeg oppfatter at situasjonen er alvorlig. Hun er ikke avhørt ennå, sier Storhaug til Dagbladet.

Klienten hennes ble tatt med til sykehus for behandling etter knivstikkingen torsdag.

En mann i 60-åra ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk.

Siktedes forsvarer, Erik Lea, opplyser til Dagbladet at hans klient erkjenner straffskyld og samtykket i fire ukers varetekt, med de to første i fullstendig isolasjon og medieforbud.

Etterforsker annen straffesak

De to var tidligere gift, men er nå separert. Politiet opplyste torsdag til Dagbladet at siktede ble ilagt kontaktforbud mot fornærmede i september i fjor. Politiet etterforsker en annen sak hvor de to er involvert, og kvinnen har status som fornærmet.

Nå opplyser advokat Benedicte Storhaug at det blant annet er snakk om gjentatte brudd på kontaktforbudet.

- I forbindelse med straffesaken ble han ilagt besøksforbud. Det har han brutt flere ganger, og det er anmeldt, sier hun.

- Har politiet gjort nok i forbindelse med hennes sikkerhetssituasjon?

- Når du har en person som er villig til å angripe med kniv på et offentlig sted midt på dagen, så er det klart at det er ingenting annet enn varetekt som kunne ha avverget det. Et helt annet spørsmål er om politiet kunne forutse at dette ville skje, og det har ikke jeg grunnlag for å si. Et besøksforbud var i alle fall ikke tilstrekkelig, svarer hun.

Opplevde ubehageligheter

De tidligere bruddene på besøksforbudet har variert i alvorlighetsgrad. Ingen av hendelsene kan imidlertid sammenliknes med knivstikkingen.

- Det har vært en episode hvor hun opplevde ubehageligheter. Bruddene har variert i alvorlighetsgrad, men det er ingen som på noen måte kan sammenliknes med det som skjedde i går, sier Storhaug.

Det var klokka 13.45 torsdag at politiet fikk melding om at en kvinne hadde blitt knivstukket utenfor McDonalds Oasen på Norheim i Karmøy kommune. Politiet rykket ut med flere enheter i tillegg til helse.

KRIMINALTEKNIKERE: Torsdag kveld gjennomfører kriminalteknikere undersøkelser på åstedet. Foto: Jostein Viestad
KRIMINALTEKNIKERE: Torsdag kveld gjennomfører kriminalteknikere undersøkelser på åstedet. Foto: Jostein Viestad Vis mer

Siktede, en mann i 60-åra, ble pågrepet i bil i nærheten av egen bopel klokka 14.00. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Mannens forsvarer, Erik Lea, opplyste til Dagbladet torsdag at hans klient ikke vil avhøres torsdag kveld.

- Han er trist og oppgitt, skriver han i en SMS til Dagbladet torsdag.

Politiet har gjort beslag av kniv på åstedet, men skriver i en pressemelding torsdag kveld at det er for tidlig å konkludere med at det er den som ble brukt i forbindelse med handlingen. Den vil bli kriminalteknisk undersøkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer