Kvinne knivstukket i ryggen foran datteren

På åpen gate i Oslo. Mann pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kvinne ble i 20-tiden knivstukket i gjentatte ganger i ryggen foran datteren på åpen gate i Herslebs gate ved Trondheimsveien i Oslo.

- Idet kvinnen skulle gå inn i bilen sin, kom det en mann og knivstakk henne i ryggen flere ganger, sier Innsatsleder Grethe Løland til Dagbladet.

De første meldingene, som viste seg å ikke stemme, var at kvinnen ble stukket i låret. Tilstanden er kritisk, men stabil. Det er trolig ikke fare for livet.

Mann fra tidligere forhold
Fornærmede hadde med seg ei lita jente som er datteren hennes. Den pågrepne, en mann i slutten av tjueåra, er en person fra et tidligere forhold. Sentralvakta opplyser at mannen var jentas far.

En rekke vitner til hendelsen blir nå avhørt. Noen forsøkte å stanse knivmannen.

- Det kan tyde på at noen har forsøkt å hindre eller stanse ham, sier Sentralvakta.

Barnet ble ført fra åstedet etter knivstikkingen.

- Barnet ble tatt hånd om av barnevernet og kjørt til et familiemedlem, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt. Kniven brukt er funnet og beslaglagt. Det pågår nå tekniske undersøkelser på stedet.

SKREKKSLAGNE VITNER: En rekke personer så det blodige knivangrepet. Her er vitner i samtale med politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKREKKSLAGNE VITNER: En rekke personer så det blodige knivangrepet. Her er vitner i samtale med politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Dagbladet har ikke fått klarhet i kvinnens tilstand.

- Skriking
Øyenvitner forteller til Dagbladet at kvinnen blødde kraftig.

• Var du vitne til episoden? Kontakt oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

Det var mange vitner til hendelsen og mange er preget av det de har opplevd.

Martin Moskvil var bor i en leilighet i Herslebsgate, og var vitne til sekundene etter knivstikkingen. Flere personer skal ha vært innblandet, forteller han.

- Jeg hørte en god del skriking, kikket ut og så en haug folk som løp i gata. Tre-fire av dem tok noen stoler og kasta etter noen som løp, sier Moskvil til Dagbladet.

VITNER: Angrepet skjedde på åpen gate ved krysset Herslebs gate/Trondheimsveien - sterkt trafikkerte gater, med mange mennesker som var ute for å nyte vårsola. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
VITNER: Angrepet skjedde på åpen gate ved krysset Herslebs gate/Trondheimsveien - sterkt trafikkerte gater, med mange mennesker som var ute for å nyte vårsola. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer