Kvinne kollapset på kommunalt senter i Berlin

Viser symptom på ebola.

FORHOLDSREGLER: Politifolk ifører seg munnbind utenfor arbeidsformidlingssenteret i Prenzlauer Berg der den 30-årige kvinnen kollapset tidligere i dag.  Foto: MAURIZIO GAMBARINI / EPA / NTB SCANPIX
FORHOLDSREGLER: Politifolk ifører seg munnbind utenfor arbeidsformidlingssenteret i Prenzlauer Berg der den 30-årige kvinnen kollapset tidligere i dag. Foto: MAURIZIO GAMBARINI / EPA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Ifølge Berliner Zeitung har leger ved Charité Virchow-sykehuset i ettermiddag undersøkt kvinnen, og kommet til at hun etter alt å dømme ikke er ebolasmittet.

Flere hundre besøkere ble i flere timer holdt tilbake i arbeidsformidlingens kontorer i bydelen Pankow.

Den 30 år gamle kvinnen lider med stor sannsynlighet av en mageinfeksjon. Hun var akkurat kommet tilbake fra et opphold i hjemlandet Nigeria, men ekspertene på Charité Virchow har allerede konstatert at hun ikke har beveget seg i regioner av landet hvor den fryktede epidemien herjer.

Totalt ble sju mennesker - derav seks som alle hadde vært i nærkontakt med kvinnen - brakt til Virchow, hvor de nå holdes isolert på en spesialavdeling fram til resultatet av blodprøvene foreligger.

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Området rundt et arbeidsformidlingssenter i Berlin ble i dag sperret av etter at en kvinne tidligere i dag kollapset inne på senteret. Hun har ifølge Berliner Zeitung symptom på ebola, og er satt i isolat.

Den 30-årige kvinnen kommer fra Vest-Afrika - regionen med ebolautbruddet som til nå ifølge Verdens helseorganisasjon har tatt livet av 1229 personer og smittet 2240. Hun har nylig besøkt sitt hjemland, og har bl.a. høy feber.

Ifølge Bild har kvinnen oppgitt å ha hatt kontakt med ebolasmittede personer på den nylige Afrika-reisen.

- Om det er ebola, kan vi ikke si ennå, sier Rolf Erbe i brannvesenet til avisa.

En blodprøve vil nå avdekke hvorvidt 30-åringen har pådratt seg sykdommen eller ei.

Etter at kvinnen kollapset i 12-tida, har det vært holdt streng kontroll med hvem som får gå inn og ut av arbeidsformidlingssenteret i det sentrale nabolaget Prenzlauer Berg. Så vel ansatte som besøkende har blitt holdt inne, i tillegg er helsepersonell som har vært i kontakt med kvinnen, brakt inn for sjekk. Hennes pårørende kontaktes nå for å forsøke å begrense en eventuell smitte.

Ifølge The Local ble til sammen 600 holdt inne i senteret, før sperringene ble opphevet i 14.30-tida. I 16.20-tida har også politiet forlatt stedet.

Dette er det andre mistenkte ebolatilfellet i Tyskland på kort tid; en person i Hamburg viste seg for noen dager siden likevel ikke å være smittet. I tillegg fryktet myndighetene i Østerrike at en britisk kvinne som døde i Tirol i helga, var smittet. Heller ikke i dette tilfellet ble det påvist ebolasmitte.