SE TV: Politiet i Haugesund holdt pressekonferanse i forbindelse med drapsforsøket med øks. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer

Kvinne kritisk skadd - mann siktet for drapsforsøk

En kvinne behandles for livstruende skader etter å ha blitt angrepet i Haugesund. En mann er siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder eller video? Tips oss på tlf: 24 00 00 00, eller send epost til 2400@db.no.

Like etter klokka 16.30 tirsdag ettermiddag rykket politiet ut etter at vitner varslet om en hendelse ved Vår Frelsers gravlund i Haugesund.

På stedet fant politiet en livstruende skadd kvinne liggende like ved siden av en mann i 40-åra. Mannen ble pågrepet og siktet for drapsforsøk, mens kvinnen ble sendt til sykehus.

- Politiet har kontroll på ei øks som ble funnet på åstedet, og vi tror at den kan ha sammenheng med drapsforsøket, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

<strong>PÅGREPET:</strong> En mann (bildet) er pågrepet av politiet i Haugesund, mistenkt for å ha forsøkt å bryte seg inn i et hjem med øks. En kvinne er kritisk skadd. Foto: Tipser
PÅGREPET: En mann (bildet) er pågrepet av politiet i Haugesund, mistenkt for å ha forsøkt å bryte seg inn i et hjem med øks. En kvinne er kritisk skadd. Foto: Tipser Vis mer

Kjenning

Overfor VG opplyser jourhavende jurist, Anne Mette Dahle, at kvinnen har blitt påført stikkskader. Hun sier også at det kan virke som at kvinnen var et tilfeldig offer.

Den siktede mannen er norsk statsborger og beskrives som en kjenning av politiet. Kvinnen er identifisert av politiet, men de ønsker ikke å gå ut med identiteten hennes på nåværende tidspunkt.

- Politiet har ikke kjennskap til om mistenkte og fornærmede har en relasjon. Dette vil være et sentralt punkt for videre etterforskning, som er i startfasen.

<strong>SKADD:</strong> En kvinne behandles for kritiske skader etter å ha blitt angrepet i forbindelse med et innbrudd i Haugesund. En mann er pågrepet i saken. Foto: Tipser
SKADD: En kvinne behandles for kritiske skader etter å ha blitt angrepet i forbindelse med et innbrudd i Haugesund. En mann er pågrepet i saken. Foto: Tipser Vis mer

Innbrudd

Klokka 16.17 fikk politiet imidlertid melding om at en mann skal ha forsøkt å bryte seg inn i en bolig med en øks.

Mannen skal ha forsvunnet fra stedet i en bil. Politiet sendte ut flere patruljer for å lete etter mannen, og like før klokka 17.00 opplyste de at de hadde pågrepet en mistenkt. Mannen ble pågrepet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund.

Andersen fastslår at det er nærhet i både tid og sted, men sier det er for tidlig å si noe om det er en kobling mellom hendelsene.

<strong>PÅ KIRKEGÅRDEN:</strong> Politiets teknikere jobber på åstedet tirsdag kveld, etter at en kvinne kritisk skadd i et angrep i Haugesund. En mann i 40-åra er siktet for drapsforsøk.
Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
PÅ KIRKEGÅRDEN: Politiets teknikere jobber på åstedet tirsdag kveld, etter at en kvinne kritisk skadd i et angrep i Haugesund. En mann i 40-åra er siktet for drapsforsøk. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer

Avhør

Advokat Erik Lea er oppnevnt som mannens forsvarer.

- Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, da jeg foreløpig ikke har snakket med min klient, sier Lea til Dagbladet.

Han opplyser at den drapssiktede mannen ikke vil bli avhørt i dag.

Politiadvokat Andersen sier at det vil bli foretatt en rekke avhør tirsdag kveld, og at politiet jobber med både taktiske og tekniske undersøkelser på åstedet.

<strong>SPERRET AV:</strong> Ifølge VG ble den skadde kvinnen funnet på den samme kirkegården hvor den siktede mannen ble pågrepet. Politiet har sperret av et område på kirkegården. Foto: Tipser
SPERRET AV: Ifølge VG ble den skadde kvinnen funnet på den samme kirkegården hvor den siktede mannen ble pågrepet. Politiet har sperret av et område på kirkegården. Foto: Tipser Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer