Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne kritisk skadd etter alvorlig voldshendelse i går

Mann siktet for drapsforsøk. 

DRAPSFORSØK: En kvinne i 40-åra er kritisk skadd etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand i går.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DRAPSFORSØK: En kvinne i 40-åra er kritisk skadd etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand i går.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i går ettermiddag ble funnet alvorlig skadd i et parkeringshus i Kristiansand, har fortsatt ikke forklart seg for politiet.

Han skal bli avhørt i kveld, og framstilt for varetektsfengsling i morgen. Han vil bli begjært varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Anne Grethe Isachsen.

Mannen, som er født på 1970-tallet, snakket i går med sin forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk. Det skjedde via bruk av en tolk.

- Han framsto da som sliten, og vi ble enige om å vente med avhør til i dag, sier Ihlebæk til Dagbladet.

Russiske statsborgere

Den siktede kommer opprinnelig fra Russland, men har bodd flere år i Norge. Kvinnen, som ifølge Fædrelandsvennen er det siktede mannens kone, er blitt sendt fra sykehuset i Agder til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader.

- Kvinnen ble i går fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus der hun senere ble operert. Tilstanden betegnes i formiddag som kritisk, sier leder voldsavsnittet Kristiansand politistasjon, politiførstebetjent Kenneth Rafaelsen i en pressemelding.

Russiske statsborgere

Politiet bekrefter i pressemeldingen at det er relasjon mellom fornærmede kvinne og siktede gjerningsperson. Begge er russiske statsborgere.

- Politiet varslet i går kveld rutinemessig den russiske ambassade og opplyste om både siktede og fornærmede, sier Rafaelsen.

Voldsepisoden skjedde i 16.00-tida i går, i Kilden parkeringshus som ligger på Odderøya sør for Kristiansand sentrum.

Vitner

- Vi har avhør et vitne som har vært i nærhet, og planlegger ytterligere vitneavhør, forteller politiadvokat Hellek Rue til Dagbladet.

Fædrelandsvennen skriver at kvinnen skal ha blitt slått med et brekkjern. Dette ønsker ikke politiadvokat Hellek Rue å bekrefte eller avkrefte overfor Dagbladet tirsdag formiddag. Han vil heller ikke kommentere avisas opplysninger om at siktede og fornærmede skal være gift.

- Det er for tidlig for politiet å si noe om bakgrunn og motiv for handlingen, da siktede ennå ikke er avhørt, skriver politiførstebetjent Rafaelsen i pressemeldinga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling