Kvinne kvalt i rullestol

En 79 år gammel norsk kvinne ble funnet kvalt i rullestolen natt til 2. juledag i Trollhättan i Sverige. Hun ble kvalt med beltet fra morgenkåpen, mens hun satt i rullestolen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen kom opprinnelig fra utkanten av Fredrikstad, men hun flyttet til Sverige for 30 år siden. Hun var pasient ved Klockaregården servicesenter i Trollhätten, da en 57 år gammel mannlig venn som var på julebesøk, angrep henne.

Heftig krangel

Politiinspektør Bo Bengtson ved politiet i Trollhättan sier til Dagbladet at kvinnen fikk besøk av den 57 år gamle mannen tidligere på kvelden. Mannen bodde i samme boligområdet, bare noen meter lenger ned i gata og pleide ofte å stikke innom.

Politiet understreker at han aldri tidligere hadde opptrådt truende overfor henne, og venner av kvinnen har aldri overhørt krangling mellom dem.
Det er på det rene at det oppsto en konflikt mellom de to kort tid før ugjerningen fant sted. Mannen skal ha vært kraftig beruset. Ifølge politiet kvalte han kvinnen med beltet på morgenkåpen hennes.

Tilsto

Gjerningsmannen ble pågrepet i leiligheten hennes like etterpå, etter at han selv hadde varslet politi og ambulanse. 57-åringen tilsto drapet i politibilen. Han var fremdeles svært full og hadde problemer med å gjøre rede for seg.

57-åringen har ikke vært i klammeri med politiet tidligere, og foreløpig er det uvisst hvorfor krangelen endte med drapet på den 79 år gamle kvinnen.