Kvinne livstruende skadd i snøskred

En ung kvinne er fløyet til Ullevål sykehus med livstruende skader etter et snøskred ved Rauland alpinsenter lørdag. Hun var bevisstløs da hun ble hentet ut av skredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer kjørte sammen da skredet gikk. Kvinnen var den eneste som ble tatt av snømassene, skriver Telemarksavisa. De to andre ble tatt hånd om i en varmestue.

Politiet fikk melding om raset klokka 12.48. Både luftambulanse og et redningshelikopter ble sendt stedet. Politiet opplyser at kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, ble funnet i vanskelig terreng. Kvinnen måtte derfor hentes ut av redningshelikopteret før hun kunne overføres til luftambulansen og flys til Ullevål.

Det ble gitt gjenopplivende førstehjelp på stedet. Utover at hun hadde puls da hun ble transportert videre, var tilstanden hennes ikke kjent da hun ble fraktet vekk fra ulykkesstedet. Lørdag kveld opplyser Ullevål at kvinnens skader er livstruende.

Politiet opplyser at kvinnen er fra Bærum.

Også i Andbudalen ved Lifjell i Telemark har det gått snøskred. En mann og en hund skal ha blitt tatt av skredet. Mannen er berget ut, men hunden hans befinner seg i snømassene. Redningshunder er på stedet for å finne den.

(NTB)