Kvinne løy om voldtekt

For 15 år siden sa en nå 48 år gammel kvinne at hun ble voldtatt. Mannen fikk tre års fengsel. -Jeg løy, sier kvinnen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For seks uker siden sto mannen utenfor døren til denne kvinnen. Etter en samtale ringte de sammen til hans advokat, og kvinnen trakk anklagene.

- Hvorfor jeg løy? Jeg var langt nede psykisk. Lensmannsbetjenten snakket meg inn i en situasjon hvor det ble til at det var tre gjerningsmenn. Han oppsøkte meg på Lier sykehus for å mane meg til å holde fast på forklaringen. Han støttet meg til å holde fast på versjonen da jeg skulle vitne i lagmannsretten. Jeg har forstått senere at lensmannskontoret i Lier kunne syns det var kjekt å ha tre gjerningsmenn og bli kvitt en brysom mann i bygda. Jeg satt fast og kom ikke ut av det. Han ble dømt til tre års fengsel. Vi hadde samleie. Det var helt frivillig. Med de to andre var det voldtekt, hevder kvinnen overfor Drammens Tidende.

Voldtekten skal ha skjedd på et nachspiel for snart 16 år siden. To av de tre mennene som var til stede, ble dømt for voldtekt. Den yngste av dem ble frikjent, fordi juryen i Eidsivating lagmannsrett mener at han var under tvang.

(NTB)