Kvinne med barnevogn ble utsatt for overfallsvoldtekt

Politiet ønsker tips etter at en kvinne ble utsatt for overfallsvoldtekt på Sem søndag kveld.

VOLDTEKT: En kvinne i 30-årene ble utsatt for en overfallsvoldtekt søndag kveld. Dette skjedde på Sem utenfor Tønsberg. Foto: Google maps/Skjermdump
VOLDTEKT: En kvinne i 30-årene ble utsatt for en overfallsvoldtekt søndag kveld. Dette skjedde på Sem utenfor Tønsberg. Foto: Google maps/Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag etterlyste politiet tips etter at en kvinne i 30-åra søndag kveld ble overfalt på Sem utenfor Tønsberg.

Kvinnen hadde gått tur med barnevogn på kvelden, da hun ble truet av en mann med et skrujern. Overfallet skjedde mellom klokka 21.30 og 21.45.

Først opplyste politiet om at overfallet skal ha «hatt et seksuelt preg». Nå informerer politiet om at kvinnen ble utsatt for en overfallsvoldtekt.

- Vi har fått avhørt fornærmede, og har således et bilde av hva som har skjedd, sier politiadvokat Lise Dalhaug i en pressemelding.

Ønsker tips

- Vi mener det har skjedd en voldtekt, sier Dahaug til Dagbladet og informerer om at dette skjedde utendørs.

Ingen er pågrepet i saken og politiet etterlyser fortsatt tips. Alle som har gjort observasjoner i området rundt Langerød og gamle E-18 og ved Semsbyen i tiden mellom klokka 21.15 og 22.00 bes om å ta kontakt med politiet.

- Vi ønsker også å presisere at alle observasjoner i det aktuelle området er interessante, og kan være med på å legge det store puslespillet, sier Dalhaug.

Gjerningsmannen er blitt beskrevet som cirka 20-40 år, normal kroppsbygning, og med mørkt hår som er kort på siden. Kvinnen som ble overfalt mener også han ser ut som om han er fra Midtøsten. Han skal ha vært ikledd mørke klær og skal ha hatt på seg en refleksvest.

Dalhaug kjenner ikke til nøyaktig hvor mange tips politiet har fått foreløpig, men forteller at de har fått inn en god de interessante tips.

Saken etterforskes bredt, og politiet henter inn vitneforklaringer, digitale spor og gjør rundspørringer. Sør-Øst politidistrikt har bedt om taktisk bistand fra Kripos i den videre etterforskningen.

Tips politiet

Tips angående saken kan ringes inn på telefon 404 37 626.

- Godt ivaretatt

Den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Torunn Haug, forteller til Dagbladet at kvinnen ønsker å si minst mulig om saken.

- Hun føler at hun er blitt godt ivaretatt av apparatet rundt og av hennes egen familie, ikke minst, sier Haug.

Kvinnen gikk tur med en barnevogn da overfallet fant sted.

- Det gjør henne mye mer sårbar. Det er klart man kan tenke seg det, at det ikke bare er seg selv man skal håndtere, men også andre, sier Haug.

Ventet flere timer

Politiet fikk melding om hendelsen søndag klokka 21.40, men ventet flere timer før de gikk offentlig ut med opplysninger om den.

- Det er fordi vi må undersøke nøyaktig hva som har skjedd. En så alvorlig melding kan skape frykt blant lokale beboere, og da er det viktig å være sikker på hva det er som har skjedd, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud.

- Hun har skreket og ropt, og naboer har hørt det. Det kan ha bidratt til at overfallet opphørte, sa Johnsrud videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer