Kvinne mistenkes for parteringsdrapet

Liket pakket pent inn i plastsekker med sølvgrå teip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi mener en kvinne kan være involvert i den makabre drapssaken i Stockholm hvor et lik ble funnet partert.

Obduksjonen viste at offeret ble stykket opp med en tung kjøttkniv eller en øks. Politiet mener nå de står overfor et gjennombrudd i saken.

– Det er gjort visse funn, og detaljene i selve parteringen av offeret gjør at vi mistenker at en kvinne står bak, sier en kilde til Aftonbladet.

Ikke kyndig

Etterforskerne vet ikke hva slags rolle kvinnen har spilt, men tror at hun deltok i sluttfasen av drapet. Det skyldes at den drepte var stykket opp og pakket inn på en spesiell måte. Liket ble funnet pakket inn i svarte plastsekker som var forseglet med flere lag sølvgrå teip.

Personen som har utført parteringen har trolig ikke hatt særlig kunnskap om menneskekroppen eller partering av dyr, ifølge kilden.

Nær identifisering

Politiet mener også at de nærmer seg identifisering av den drepte mannen. Ifølge rettsmedisinerne har mannen vært hos tannlegen forholdsvis kort tid før drapet. Tannlegearbeidet er utført i Norden, og politiet har derfor sendt ut opplysninger om tennene til samtlige leger i Sverige, Norge og Finland.

Tidligere har politiet søkt i samtlige kriminalregistre i Norden basert på mannens fingeravtrykk, uten hell. Men ved hjelp av DNA, fingeravtrykk og tannregisteret håper politiet å kunne fastslå identiteten innen kort tid.

– Mannens identitet er viktigst nå, sier Niklas Ylipää ved politiet i Västerort.

Enkelte deler av liket er fortsatt ikke funnet.

– Blant annet savner vi deler av det ene benet, sier en politikilde.

(ANB)