Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne mistenkt for dobbeltdrap løslatt

Svensk påtalemyndighet gjorde en feil da arrestordren ble utstedt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi har løslatt den 31 år gamle kvinnen som er mistenkt for drapet på to barn i Arboga i Sverige. Årsaken er at svensk påtalemyndighet gjorde en feil da arrestordren ble utstedt.

Det var den svenske statsadvokat Frieda Gummesson som besluttet å trekke tilbake arrestordren ettersom det ikke var tilstrekkelig juridisk grunnlag for å utstede en slik ordre i utgangspunktet.

- Jeg har besluttet å trekke tilbake arrestordren, men mistanken står fortsatt ved lag, sier Gummesson til Expressen.se.

Svensk politi erkjenner at det ble begått en feil da påtalemyndigheten utstedte arrestordren torsdag.

- Det er grunn til å se over våre rutiner, sier Tommy Hydfors fra Rikskriminalpolisen. Beskjeden om å trekke tilbake den europeiske arrestordren kom sent lørdag kveld.

- Kvinnen ble løslatt ved 23.30-tiden. Hun er fri og kan dra hvor hun vil, sier Thomas Klinge fra den tyske påtalemyndigheten.

Den tyske kvinnen, som meldte seg selv for politiet torsdag, nekter straffskyld.

To barn små barn og deres 23 år gamle mor ble angrepet med kniv i en villa i Arboga mandag kveld. Barna døde av skadene, mens moren er innlagt på sykehus. Politiet hadde søndag kveld fremdeles ikke fått anledning til å snakke med den alvorlig sårede kvinnen. (NTB)

LØSLATT: Den 31 år gamle kvinnen som er mistenkt for å ha drept to små barn i svenske Arboga ble løslatt sent i går kveld. Foto: EXPRESSEN
LØSLATT: Den 31 år gamle kvinnen som er mistenkt for å ha drept to små barn i svenske Arboga ble løslatt sent i går kveld. Foto: EXPRESSEN Vis mer
image: Kvinne mistenkt for dobbeltdrap løslatt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media