Kvinne mistenkt for organtyveri lynsjet

En kvinne i Guatemala ble slått i hjel av en rasende mobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i Guatemala ble slått i hjel av en rasende mobb som anklaget henne for å ha drept ei jente for å selge hennes indre organer.

Ni år gamle Mishel Diaz forsvant fra hjemmet sitt i byen Camotan nær grensa mot Honduras torsdag. Hun ble funnet drept dagen etter. Det så ut som om noen hadde forsøkt å fjerne hennes hjerte og nyrer, forteller politisjefen i Camotan, Enrique Lemus.

En rasende mobb, væpnet med steiner og stokker, gikk ut på jakt etter tre kvinner de mente sto bak kidnappingen av jenta.

- De var rundt 2.000 mennesker. Så godt som hele byen deltok i jakten, forteller politisjef Lemus.

Den rasende mengden slo i hjel den ene av de tre, en 24 år gammel kvinne. En annen kvinne ble dynket med bensin og påtent, men politiet klarte å berge henne unna mobben før hun ble drept. Hun er nå på sykehus. Den tredje kvinnen er i fengsel.

På landsbygda i Guatemala verserer flere skrekkhistorier om barn som blir stjålet og drept, for at deres indre organer skal brukes til transplantasjoner. Historiene er ofte basert på rykter og grunnløse påstander. (NTB)

BRENT Den rasende mengden slo i hjel den ene av de tre, en 24 år gammel kvinne. En annen kvinne ble dynket med bensin og påtent, men politiet klarte å berge henne unna mobben før hun ble drept. Hun er nå på sykehus. Den tredje kvinnen er i fengsel. Foto: SCANPIX
BRENT Den rasende mengden slo i hjel den ene av de tre, en 24 år gammel kvinne. En annen kvinne ble dynket med bensin og påtent, men politiet klarte å berge henne unna mobben før hun ble drept. Hun er nå på sykehus. Den tredje kvinnen er i fengsel. Foto: SCANPIX Vis mer