Kvinne og baby holdt fanget og truet med giftormer

Ett bitt kunne vært dødelig.

TRUET: Den 43-årige svenske mannen skal ha hatt ni huggormer i leiligheten der han truet og holdt en kvinne og hennes baby fanget. Hvesehuggormen eller puffadderen, som her er avbildet, er Afrikas farligste orm. Foto: Roger Vikström
TRUET: Den 43-årige svenske mannen skal ha hatt ni huggormer i leiligheten der han truet og holdt en kvinne og hennes baby fanget. Hvesehuggormen eller puffadderen, som her er avbildet, er Afrikas farligste orm. Foto: Roger VikströmVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går formiddag rykket politiet ut til en leilighet i Stockholm, der en kvinne og hennes baby ble holdt fanget av en 43 år gammel mann.

43-åringen skal ha truet med å la sine ni huggormer angripe om kvinnen forlot leiligheten sammen med barnet, melder Expressen.

Bare ett bitt av enten palmehuggormene eller hvesehuggormene kunne vært dødelig.

Afrikas farligste slange Politiet var klar over at et redningsforsøk kunne være risikabelt for kvinnen og babyen, men 43-åringen ga opp tidlig, og ingen ble skadet.

- Vi etterforsker muligheten for lovbrudd av ulovlig frihetsberøvelse. Men jeg kan ikke si noe mer for mye gjenstår i etterforskningen, og vi har flere igjen vi skal ta inn til avhør, sier Ove Svantesson i Söderort politiet til Expressen.

Hvesehuggormen eller puffadderen som den også kalles, regnes for å være Afrikas farligste slange og kan bli opptil to meter lang. Denne slangen forårsaker flere dødsfall enn noen annen afrikansk slange.

FANT ÅTTE ORMER: For å kunne gå inn i leiligheten trengte politiet hjelp av en akvariumsarbeider til å ta hånd om de åtte farlige huggormene. Mannens siste orm ble ikke funnet.  Foto: Roger Vikström
FANT ÅTTE ORMER: For å kunne gå inn i leiligheten trengte politiet hjelp av en akvariumsarbeider til å ta hånd om de åtte farlige huggormene. Mannens siste orm ble ikke funnet. Foto: Roger Vikström Vis mer

Slangen har et kraftig bitt, med lange hoggtenner som kan trenge gjennom tekstiler og mykt lær. Bare en slange alene har gift nok til å kunne drepe opptil fem mennesker.

I tillegg til de mange slangene i leiligheten, fant politiet to store øgler i leiligheten.

PALMEHUGGORM: Det finnes flere arter av palmehuggormen, de fleste er grønnaktige. Foto: Roger Vikström
PALMEHUGGORM: Det finnes flere arter av palmehuggormen, de fleste er grønnaktige. Foto: Roger Vikström Vis mer