UNDERSØKER: Politiet undersøker en leid varebil sør for Stockholm der en kvinne og et barn skal være funnet døde. Foto: Henrik Montgomery / NTB scanpix
UNDERSØKER: Politiet undersøker en leid varebil sør for Stockholm der en kvinne og et barn skal være funnet døde. Foto: Henrik Montgomery / NTB scanpixVis mer

Mistenker drap i Sverige:

Kvinne og barn funnet døde i varebil

Politiet har startet drapsetterforskning etter at en kvinne og et barn ble funnet døde i en varebil i Stockholm fredag.

Fredag klokka 11.56 fikk politiet inn melding om en kvinne og et barn som var blitt funnet døde i en leid varebil sør for Stockholm.

Varebilen de to ble funnet i, skal ifølge Aftonbladet ha stått parkert i et skogsområdet ved Flatenbadet, som er et populært fritidsområde om sommeren. Kvinnen og barnet skal også ha vært savnet siden onsdag, skriver avisa.

Var meldt savnet

Søndag kveld opplyser politiet at de to avdøde er identifisert.

- De avdøde er en kvinne og et barn som tidligere har vært meldt savnet, sier pressetalsperson Carina Skagerlind i politiet til den svenske lokalavisa Vi i Tyresø.

I helgen har det blitt utført en rekke undersøkelser av kriminaletterforskere. Det skal også ha blitt gjennomført søk med hund i området rundt varebilen.

- Vi ønsker ikke å gå inn i flere detaljer før øyeblikket. Vi har gjennomført en teknisk undersøkelse, og analysen av denne pågår, forteller Skagerlind.

PÅ STEDET: Kriminaletterforskere ankom stedet fort fredag, etter at det mistenkelige funnet ble meldt inn til politiet. Foto: Expressen
PÅ STEDET: Kriminaletterforskere ankom stedet fort fredag, etter at det mistenkelige funnet ble meldt inn til politiet. Foto: Expressen Vis mer

Etterforskes som drap

Politiet bekrefter imidlertid at de etterforsker saken som et mulig drap, og at de har iverksatt en drapsetterforskning.

- Når vi finner døde mennesker slik, blir det iverksatt en drapsetterforskning med mindre en forbrytelse kan utelukkes. Det er vanlig prosedyre, understreker Skagerlind.

Hun vil ikke gå ytterligere inn i beskrivelsen av kvinnen eller barnets alder, bosted eller statsborgerskap. Foreløpig er heller ingen mistenkt i saken.

- Ingen er mistenkt, og ingen er arrestert. Vi jobber med dette, sier hun til Vi i Tyresø søndag.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere hvilket forhold kvinnen og barnet hadde. Ofrenes pårørende er informert, og dødsfallene er foreløpig klassifisert som drap.

I tiden framover vil det bli presentert en egen etterforsker som settes på saken. Politiet vil ikke gå ut med mer informasjon før mandag.