Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne og barn knivdrept ved skole i Kristiansand

Gjerningsmannen er på frifot. 

DETTE VET DE: En kvinne og et barn er nå erklært død etter knivstikking på området til Wilds Minne skole i Kristiansand. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16.10 mandag ettermiddag fikk politiet inn en melding om knivstikking på området til Wilds Minne skole i Kristiansand.

Klokken 18.30 melder Agder-politiet at de to personene er døde.

- Vi fikk melding om at to personer var knivstukket, en kvinne og et barn. De ble begge kjørt til sykehuset i Kristiansand med alvorlige skader. Begge er nå erklært døde, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen.

Jobber med identifisering

De to personene ble etter hendelsen fraktet til sykehus med alvorlige skader. Barnet er en gutt og alderen på begge er ikke kjent.

- Vi jobber med å identifisere ofrene for så å kontakte pårørende. Parallelt pågår en stor politiaksjon hvor vi leter etter en eller flere gjerningspersoner.

Mange patruljer er nå sendt ut for å lete etter gjerningspersonen som så langt er ukjent.

- Vi ber publikum som har informasjon i forbindelse med knivstikkingen ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier Klausen i pressmeldingen.

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker mandag kveld åstedet der de to personene ble funnet.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker mandag kveld åstedet der de to personene ble funnet.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Ikke elev ved skolen

Den skadde gutten skal ikke være en elev ved skolen. Knivstikkingen skjedde mens det fremdeles var barn på SFO.

- Vi har hatt en knivstikking på skoleområdet. Det er ingen barn ved skolen som var involvert. De har ikke observert eller sett det som skjedde. Alle var innendørs, da dette var i slutten av SFO-tiden. Det eneste de har sett er blålys, forteller rektor Anne Marie Mauland Mansoor ved Wilds Minne skole til Dagbladet.

Hun sier at episoden har vært udramatisk for elevene, og at alle nå er hentet.

En klasse skulle hatt juleavslutning på skolen i kveld, men den er avlyst som følge av knivstikkingen.

- Vi føler ikke at det er moralsk og etisk at vi har en avslutning når vi har hatt en så alvorlig hendelse her, sier rektor.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!