Kvinne og barn reddet ut etter 62 timer

Gravd fram fra sammenrast boligblokk i Islamabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dødstallene etter jordskjelvkatastrofen i Sør-Asia vokser minutt for minutt.

Utmattede redningsarbeidere jobber på spreng for å redde liv, men tida er i ferd med å renne ut for overlevende som er fanget under sammenraste bygninger.


Alt håp er likevel ikke ute. I kveld skal en kvinne og et barn ha blitt reddet ut fra ruinene av ei boligblokk i Margalla Towers-komplekset i Pakistans hovedstad Islamabad, melder nyhetsbyrået AP.

Jubel

Kvinnen og barnet befant seg i boligblokka da den kollapset lørdag morgen klokka 08.50 lokal tid. Det skulle ta 62 timer før redningsarbeidere kunne trekke dem ut av ruinene.


Det brøt ut spontan jubel da kvinnen og barnet ble reddet ut i sikkerhet.

Ifølge øyenvitnet Asim Shafik, som bor i området, skal redningsarbeiderne ha funnet ytterligere et barn i live. Det skal fortsatt være mulig å høre stemmer fra ruinene.

Norsk kvinne savnet

Kvinne og barn reddet ut etter 62 timer

Minst et tjuetalls mennesker omkom da den fasjonable boligblokka kollapset på grunn av jordskjelvet, som målte 7,6 på Richters skala.

Det var i denne blokka at norsk-pakistanske Raheela Gul skal ha oppholdt seg da skjelvet inntraff. Hun er nå meldt savnet.

Gul har arbeidet som forsker i Pakistan de siste åra. Hun har krysset tre ørkener og er Pakistans mest kjente fjellklatrer.

JOBBER PÅ SPRENG: Redningsarbeiderne har jobbet siden lørdag morgen for å finne overlevende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer