Kvinne og mann overgrepssiktet i Hedmark

En alvorlig overgrepssak er under opprulling i Nord-Østerdalen. Flere barn skal være misbrukt. En kvinne ble i forrige uke varetektsfengslet i åtte uker i saken. En mann er også siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En alvorlig overgrepssak er under opprulling i Nord-Østerdalen. Flere barn skal være misbrukt. En kvinne ble i forrige uke varetektsfengslet i åtte uker i saken. En mann er også siktet.

Flere barn skal ifølge politiet være misbrukt. Politiet fikk kjennskap til saken etter en anmeldelse fra barnevernet, melder NRK.


- Vi er usikre på hvor lenge overgrepene har pågått, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo i Hedmark politidistrikt.


Kvinnen som er fengslet, var inne til avhør i saken allerede i 2008. Hun ble framstilt for varetektsfengsling før jul, men da avviste retten politiets begjæring.


Videre etterforskning har imidlertid ifølge politiet styrket mistanken mot kvinnen, og hun ble framstilt for fengsling på nytt fredag for en uke siden. Da ble hun fengslet i åtte uker.


Den siktede mannen er tidligere dømt for en sedelighetsforbrytelse. Politiet vil ikke si noe om forholdet mellom de to siktede og ofrene i saken. De vil heller ikke si noe om hvor i Hedmark overgrepene har skjedd.


Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for to av barna.


- Denne saken har avdekket forhold jeg vil betegne som svært alvorlig. Det er ikke bare noe barna opplever, men også menneskene rundt dem, sier hun.


NTB