Kvinne og mann pågrepet etter skytedrama

Kvinnen som var etterlyst etter dramaet i Grimstad ble pågrepet sent i går kveld.

UNDERSØKER: Kriminalteknikere undersøkte i får en stjålet svart BMW som ble stoppet opp mot en husvegg i Grimstad. Foto: Kjell Inge Søreide/Scanpix
UNDERSØKER: Kriminalteknikere undersøkte i får en stjålet svart BMW som ble stoppet opp mot en husvegg i Grimstad. Foto: Kjell Inge Søreide/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kvinnen som var etterlyst etter skytedramaet i Grimstad, ble pågrepet av politiet sent søndag kveld, skriver Agderposten.

Etter det Agderposten kjenner til, ble kvinnen pågrepet uten dramatikk på en adresse på Fevik. Kort tid etter ble en mann pågrepet i Kristiansand.

Store væpnede politistyrker lette etter de to søndag kveld. Den tredje siktede i saken ble arrestert da politiet avfyrte skudd mot ham etter en kollisjon i Grimstad sentrum.

Politijakt Politiet jaktet i går kveld en kvinne og en mann som skal ha vært involvert i det som startet som en gisselsituasjon utenfor Kristiansand i går formiddag.

En kvinne ligger på sykehus etter å ha blitt overfalt og ranet hjemme i Grimstad. Én mann er pågrepet, men ligger på sykehus med skuddskader.

Politiet knytter den svarte, stjålne BMWen, som ble stanset under en svært dramatisk politiaksjon i 1630-tida i går, til en brutal forbrytelse like før pågripelsen.

Føreren av bilen, en mann i 30-åra, skal sammen med en kvinne ha gjennomført et væpnet ran i en bolig i Holvigasvingen i Grimstad.

Ransofrene fikk varslet politiet i 1530-tida. Da skal en 28 år gammel kvinne ha blitt holdt som gissel i boligen i to timer.

Grov vold Hun ble utsatt for svært grov vold.

Kun tre minutter etter at overfallet ble kjent var politiet på hjul etter desperadoen, som da tømte et brannslukkingapparat for å riste av seg politibilene.

En kvinne som seinere løp fra BMWen mens politiet skjøt mot mannen, skal også ha deltatt i ranet i leiligheten.

- Ransofferet fikk varslet via bekjente, og vi ble obs på BMWen. Kvinnen ble utsatt for trusler og vold og forsøkt ranet, suttalte politiinspektør Magnus Andreassen til Dagbladet i går.

Han sier kvinnen, som utfra hva politiet visste i 21-tida kun ble oppsøkt på måfå, nå ligger på Sørlandet Sykehus. Politiet har snakket kort med henne, men hun vil ikke bli avhørt før mandag grunnet skadene BMW-desperadoene antas å ha påført henne.

Andreassen gjør det klart at denne kvinnen verken er kidnappingsofferet som ble tvunget inn i bilen, eller dama som ble sett løpende fra Storgaten da BMW-føreren ble skutt og pågrepet.

Ikke skutt - Vi fikk beskjed om at det hadde vært folk i leiligheten og truet henne. Hun var aldri på noe tidspunkt inne i bilen, sier Andreassen til Dagbladet.

- Hva slags skader hun ble utsatt for har jeg ikke klarhet i nå, men hun ble ikke skutt.

Hva som eventuelt ble stjålet fra adressen er ikke kjent.

Huseieren er på ferie i Kina, og var ikke til stede da dramaet fant sted.

POLITIJAKT: Politiet pågrep i går kveld en kvinne og en mann etter dramaet i Grimstad. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
POLITIJAKT: Politiet pågrep i går kveld en kvinne og en mann etter dramaet i Grimstad. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer