Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne og mann pågrepet for å ha kjørt på Olav (12)

Mann og kvinne i 40-åra fra Klepp pågrepet.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. I kveld ble to personer pågrepet i saken. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. I kveld ble to personer pågrepet i saken. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne og en mann er pågrepet, mistenkt for å ha kjørt på tolv år gamle Olav Hovda i Klepp, opplyser politiet i Rogaland.

Lensmannen i Klepp opplyser i en pressemelding at en mann og en kvinne i 40-åra fra Klepp ble pågrepet i 17.35-tida, mistenkt for påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda 4. januar.

Mistenkt Politiet varsler mer informasjon senere i kveld. Her er pressemeldinga:

«Lensmannen i Klepp kan bekrefte at en mann og en kvinne i 40 årene fra Klepp er pågrepet den 8.1.2013 ca kl. 1735 mistenk for påkjørsel av den 12 år gamle gutten på Klepp st. den 4.1.2013 ca kl. 1935.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi mer informasjon.»

- Jeg kan bekrefte at to personer er pågrepet i saken, men etterforskere vil svare på ytterligere spørsmål på en pressekonferanse klokken 21 i kveld, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Karstein Tendenes, til Dagbladet.

De to mistenkte har ikke meldt seg selv, skriver Aftenposten.

- Pågripelsen er et resultat av etterforskningen og de to ble pågrepet kl. 1735 i ettermiddag, sier operasjonsleder Tendenes til avisen.

De pågrepne blir nå transportert til politihuset i Stavanger.

- Her har vi sentralarresten. Vi vil også forsøke å avhøre dem i løpet av kvelden, sier Tendenes til Aftenposten.

Ikke i fokus Familiens bistandadvokat, Øystein Hus, er klar over pågripelsen.

TO PÅGREPET: Lensmann Hans Kyllingstad i Klepp opplyser at to personer er pågrepet, mistenkt for å kjørt på 12 år gamle Olav Hovda. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
TO PÅGREPET: Lensmann Hans Kyllingstad i Klepp opplyser at to personer er pågrepet, mistenkt for å kjørt på 12 år gamle Olav Hovda. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer

- Dette er en utvikling i saken, men politiet har pågrepet en person før som senere ble løslatt. Derfor ønsker jeg ikke å kommentere etterforskningen før den er ferdig, sier Hus til Dagbladet.

Familien ønsker ro rundt saken.

- Etterforskningen er ikke i familiens fokus nå. De skal gravlegge gutten sin på torsdag, og uansett hva utfallet blir i etterforskningen, vil de aldri få sønnen sin tilbake, sier Hus.

- På lang sikt blir det viktig å få klarhet i hva som skjedde, men på dette tidspunktet er andre ting i fokus, avslutter advokaten.

Olav Hovda ble påkjørt av en bil på Lalandsveien i den lille bygda fredag kveld, da han sto på rulleski med faren sin. Det har siden pågått klappjakt etter føreren av bilen - som stakk av fra stedet.

12-åringen døde lørdag av skadene.

Dagbladet kommer med mer.

PÅKJØRT: 12-åringen ble påkjørt da han var pårulleski-tur med sin far. Føreren av bilen stakk fra stedet. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
PÅKJØRT: 12-åringen ble påkjørt da han var pårulleski-tur med sin far. Føreren av bilen stakk fra stedet. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!