Kvinne og to barn skadd av israelsk panservogn

BETLEHEM: En palestinsk kvinne og hennes to barn ble skadd da et israelsk pansret personellkjøretøy kjørte inn i huset hennes på Vestbredden i dag, opplyser vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en israelsk militær forflytning gjennom den palestinske landsbyen Abu Nujeim at panservognen traff huset, som delvis raste sammen over kvinnen og barna.

Trappet opp

Den israelske hæren trappet opp sitt militære nærvær kraftig på grensene mot de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden i natt, etter at to bombekastergranater ble avfyrt mot en jødisk bosetting i Øst-Jerusalem.

Bombekastergranatene ble fyrt av etter at fire palestinere ble drept i et israelsk helikopterangrep i Betlehem i går, der to av de drepte var aktivister i den palestinske frigjøringsorganisasjonen Hamas.

I Betlehem var alt stengt i dag, mens de palestinske innbyggerne sørget over de fire drepte og 14 skadde i det israelske helikopterangrepet. Huset som ble angrepet ble jevnet med jorden.

«Våpenhvilen er over»

Den største koalisjonen av palestinske, politiske grupper kunngjorde etter det israelske luftangrepet at alle israelske soldater og bosettere fra nå av ville bli betraktet som angrepsmål, og la til: «Våpenhvilen er over».

Israel sa at angrepet forhindret en terroraksjon fra en Hamas-celle som hadde huset som base.

Israel styrket vaktholdet rundt Betlehem natt til onsdag, ved å utplassere stridsvogner og maskingeværstillinger rundt byen, og hindret all ferdsel inn og ut.

(NTB-AFP)