Kvinne og tre barn brant inne i Frosta

TRONDHEIM (NTB): En kvinne i 40-årene og tre jenter i alderen 12-16 år omkom i en boligbrann på Tautra i Frosta kommune i Nord-Trøndelag i natt. Kvinnens mann og tre jenter i alderen 4-18 år berget seg ut av huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire omkomne er moren i familien, hennes to døtre på 12 og 16 år, og en 13 år gammel slektning som var på besøk. Politiet foreløpig ikke frigitt navnene.

Familien som er rammet bodde i en enebolig på et småbruk like ved klosterruinen på øya Tautra i Trondheimsfjorden. Brannen ble varslet ved 05- tiden. Faren i huset og tre av barna hadde da klart å redde seg ut av huset.

Overtent

En nabo ble tilkalt for å hjelpe til med redningsarbeidet. Han varslet Frosta kommunes brannvesen, som kom til stedet i løpet av 10-15 minutter. Men huset var da allerede overtent. Varmeutviklingen var så kraftig at det var umulig å sende røykdykkere inn i huset.

Politiadjutant Ludvig Strugstad ved Inntrøndelag politidistrikt sier til NTB at årsaken til brannen ikke er kjent. Etterforskere fra Kriminalpolitisentralen er tilkalt for å hjelpe til med etterforskningen.

Bygd i sorg

Ordfører Jens Hagerup i Frosta opplyser til NTB at en gruppe fra kommunens helse- og sosialtjeneste tirsdag formiddag var i kontakt med den rammede familien for å gi hjelp og støtte. Det ble også arrangert et møte for å orientere bygdefolket og barnas skole- og idrettskamerater om det som har skjedd. Det er også besluttet å holde kommunehuset åpent for bygdefolket både tirsdag og onsdag, slik at bygdefolket kan samles og snakke sammen om branntragedien.

Flaggene ble utover formiddagen tirsdag heist på halv stang på kommunehuset, skolen og mange gårder i bygda.

- Det er en tung dag for mange. Dette går inn på alle i bygda, og det blir ei spesiell påskehelg, sier ordfører Jens Hagerup.

(NTB)

AVSPERRET</B>: Politiet sperret av området rundt huset som brant på Tautra i natt. Fire mennsker fryktes omkommet.