Kvinne omkom etter påkjørsel: Etterlyst sjåfør har meldt seg

Mannen i 30-åra meldte seg for politiet i Sandefjord lørdag ettermiddag.

SANDEFJORD: Lørdag formiddag var det lagt ned blomster og lys, på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord. Kvinnens ektemann betegnes lørdag som lettere skadet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SANDEFJORD: Lørdag formiddag var det lagt ned blomster og lys, på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord. Kvinnens ektemann betegnes lørdag som lettere skadet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld ble et ektepar påkjørt på en gangvei i Sandefjord. En kvinne i 50-åra døde som følge av skadene hun fikk.

Sjåføren stakk fra stedet, og politiet har det siste døgnet jaktet på sjåføren.

Lørdag ettermiddag ble det kjent at mannen, som da ikke var funnet, har blitt siktet for uaktsomt drap. Noen timer seinere informerer Sør-Øst politidistrikt om at den etterlyste mannen, som er i 30-åra, har meldt seg for politiet.

Skal avhøres i kveld

- Han tok selv kontakt med politiet i Sandefjord cirka klokka 16:30, opplyser jourhavende jurist i politiet, Renate Tveite, i en pressemelding.

Politiet vil ta stilling til eventuell varetektsfengsling etter avhør. Det informeres om at politiet ikke vil komme med ytterligere kommenterer før etter den siktede har blitt avhørt.

- Han er pågrepet og blir nå kjørt til sentralarresten i Tønsberg. Planen videre er å ta innledende avhør i løpet av kvelden eller tidlig søndag morgen, opplyser Tveite.

I en oppdatering klokka 20.30 informerer politiet om at mannen ikke vil bli avhørt i kveld, men heller midt på dagen søndag.

Mann lettere skadd

Det var rett over klokka 20 fredag kveld at første melding om ulykka kom fra Sør-Øst politidistrikt. Det ble meldt om at det hadde skjedd et sammenstøt mellom to biler, men det viste seg raskt at det dreide seg om en påkjørsel på en gangvei.

- Den andre fornærmede, en mann i 50-åra, er lettere skadd og innlagt på sykehus, informerte politiet om i går.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen kan lørdag morgen fortelle at de to fornærmede var gift og bosatt i Sandefjord.

Lørdag morgen kunne også politiets jourhavende jurist fortelle til Dagbladet at politiet vurderte å gå ut med navn og bilde på den da etterlyste sjåføren.

PÅKJØRT: To personer ble fredag kveld påkjørt og skadet på Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld. Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com
PÅKJØRT: To personer ble fredag kveld påkjørt og skadet på Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld. Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com Vis mer

Sølvgrå Audi

Politiet søkte lenge etter bilen som stakk av fra stedet, som ble beskrevet som en sølvgrå bil, muligens en Audi. Ifølge Sandefjords Blad oppfordret politiet folk til å være forsiktig hvis de ser en bil av den typen.

Ifølge lokalavisa kom bilen fra sør og kjørte videre nordover på veien etter hendelsen. Vitner skal ha observert bilen i voldsom fart på lenger nord på Lahelleveien like etter ulykken.

Rundt klokka 23 informerte politiet om at bilen var blitt funnet, i området Hasle i Sandefjord.

Den siktede ikke er bilens eier. Bilens eier skal være en kvinne som befinner seg i utlandet. Ifølge Sandefjords Blad skal den siktede være kvinnens eksmann.

- Vi har ingen opplysninger om at bilen skal være stjålet eller at den ble benyttet uten tillatelse fra eieren, opplyste Tveite til NTB lørdag ettermiddag.

ULYKKE: Ulykkeskommisjonen jobber på stedet sent fredag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ULYKKE: Ulykkeskommisjonen jobber på stedet sent fredag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer