Kvinne omkom etter ulykke

To kvinner ble fraktet med luftambulanse etter en trafikkulykke i Møre og Romsdal. En av dem er bekreftet omkommet, opplyser politiet.

FASTKLEMT: Politiet i Møre og Romsdal melder at det har vært en kollisjon mellom to biler ved Innfjorden i Møre og Romsdal. Video: Anne Marit Grøvdal Vis mer

Fredag kveld ble to kvinner i 70-åra fløyet til Ålesund sykehus etter en frontkollisjon i Innfjorden i Møre og Romsdal. Natt til lørdag opplyser politiet at føreren av den ene bilen er bekreftet omkommet.

- Like etter ulykken ble føreren av bilen - en kvinne i 70-åra - erklært død på Ålesund sykehus. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Arild Reite til Dagbladet.

Alle involverte er norske statsborgere.

- Passasjeren i bilen er fortsatt innlagt på Ålesund sykehus. Helse region Midt-Norge opplyser at skadene er alvorlige, men at tilstanden betegnes som stabil.

I den andre bilen satt det en ung mann, som betegnes som uskadd.

- Utover at det var en møteulykke som involverte to biler og tre personer, kan vi ikke si så mye om hendelsesforløpet. Kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe har foretatt undersøkelser på ulykkesstedet, sier Reite.

LUFTAMBULANSE: To personer ble flydd med luftambulanse til Ålesund sykehus. Foto: Anne Marit Grøvdal
LUFTAMBULANSE: To personer ble flydd med luftambulanse til Ålesund sykehus. Foto: Anne Marit Grøvdal Vis mer

Ulykken

I 18-tida fredag kveld var to biler med til sammen tre personer involvert i en møteulykke i Innfjorden i Møre og Romsdal. I den ene bilen satt to kvinner i 70-åra fastklemt, og ble seinere frigjort og fløyet til Ålesund sykehus med kritiske skader.

Operasjonsleder Reite sa fredag kveld til Dagbladet at nødetatene jobbet på stedet.

- To personer er nå flydd med luftambulanse til Ålesund sykehus. De betegnes som kritisk skadd, sa Reite til Dagbladet.

Han visste ikke noe om skadeomfanget på den siste involverte, men opplyste at personen ble tatt hånd om av ambulanse på stedet.

- Vi har teknikere fra politiet og folk fra Vegvesenet på vei til stedet, som vi alltid gjør når det er alvorlige ulykker. Det jobbes fortsatt med å rydde veien, og vi venter på bilberger, sa operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt klokka 19.45.

E136 ble fullstendig stengt en periode, men i løpet av kvelden opplyste Vegtrafikksentralen at sørgående felt er åpnet for trafikk. Det gjelder strekningen mellom Ålesund og Åndalsnes.