ÅSTED: Nødetatene rykket ut etter melding om brann. En knapp time senere ble den døde kvinnen funnet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ÅSTED: Nødetatene rykket ut etter melding om brann. En knapp time senere ble den døde kvinnen funnet. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Kvinne omkom i brann - ektemann siktet for drap

En kvinne i 20-åra er funnet omkommet etter en brann i Egersund mandag kveld. Ektemannen er siktet for drap.

Har du bilder eller opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Litt over klokka 22 mandag kveld fikk brannvesenet i Egersund melding om sterk røykutvikling i en kjellerleilighet på en adresse i Fjellveien. Politiet ble varslet etter kort tid, og en knapp time senere ble det funnet en omkommet kvinne i kjelleren.

Avdødes ektemann, som også er i 20-åra, er siktet for drap. Det opplyser politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

- Det er fremdeles uklart hva som har skjedd. Siktede sitter tirsdag formiddag i avhør. Det er omstendigheter rundt dødsfallet som gjør at han er siktet for drap, sier olitiadvokat Fredrik Martin Soma på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Pågrepet på stedet

Politiet startet omkring klokka 10 sine avhør av den siktede ektemannen. De er foreløpig sparsomme med opplysninger, men sier det er tatt avhør av flere personer i forbindelse med saken. Tirsdag vil det bli foretatt en rundspørring i nabolaget hvor ekteparet bodde.

Ifølge politiet bodde kvinnen sammen med ektemannen i leiligheten hvor hun ble funnet. Ektemannen var på stedet da politiet rykket ut til brannen.

- Avdøde vil bli obdusert. Jeg vil understreke at vi er svært tidlig i etterforskningen, og har et omfattende arbeid foran oss, sier Soma.

Slukket brannen raskt

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, og politiet etterforsker saken for fullt for å få klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet og hendelsesforløpet. Siktede vil om kort tid bli avhørt av politiet.

Alle nødetatene rykket mandag kveld ut etter meldinga om brannen. Ved ankomst var det full fyr i huset. Brannen ble raskt slukket, og klokka 22.43 ble kvinnen funnet omkommet inne i huset.