Kvinne omkom

Det glatte føret over store deler av landet i går ettermiddag og kveld førte til mange trafikkulykker. En kvinne mistet livet mens flere ble skadd i de mange ulykkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 30-årene omkom i en utforkjøring på riksvei 154 ved Kollerøystoppen på grensen mellom Ski og Enebakk i Akershus fredag formiddag.

Politiet i Ski fikk melding om ulykken ved 11.30-tida fredag og kjenner foreløpig ikke årsaken til utforkjøringen.

- Det var ikke glatt på veien og det skal ikke ha vært andre biler innblandet i ulykken, opplyser politioverkonstabel Erlend Fjeldheim i Follo politidistrikt til NTB.

Snø i Oslo

Snøen dalte ned da Oslo-folk skulle hjem fra arbeid i går ettermiddag. Ingen ble skadd da to biler kjørte av veien ved Klemetsrud. Veibanen var glatt. Kort tid etter måtte en kvinne fraktes til legevakten til kontroll etter at bilen kjørte av veien og traff en stolpe. Bilen ble totalvrak. Litt seinere måtte politiet stanse trafikken i en bakke på Bestum. Veien var glatt og ikke kjørbar.

Åtte utfor

På Korgenfjellet i Nordland like nord for Mosjøen måtte Viking berge åtte biler som hadde kjørt av veien på grunn av kraftig snøfall i går. Halvparten av bilene hadde piggfrie dekk.

- Piggdekk er best, med tanke på den strøpolitikken som føres i Nordland. Du har ikke en sjanse på et føre som veksler mellom snø og våt is på veibanen, sier bergingssjåfør Helge Martin Sparby i Viking Sparby Bil.

Mindre skader

I Spikkestad i Buskerud kjørte en bil av veien i går ettermiddag. En kvinne i slutten av 20-årene kom fra ulykken med mindre skader, men bilen hun kjørte fikk store skader.

Bilen hadde piggdekk, og veien var dekket av hardpakket snø som var ganske isete, opplyser Røyken lensmannskontor.

To personer fikk mindre skader da to biler frontkolliderte på E18 ved Drammen i går kveld. Glatt veibane var medvirkende årsak til ulykken.

Ingen ble skadd da en bil kjørte av veien på riksvei 2 i Ullensaker ved Gardermoen i går formiddag.

- Piggfritt er best, men bilføreren må huske å tilpasse farten etter forholdene, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt.