VITNE HAR MELDT SEG:  Ved denne gangveien på Vår Frelsers gravlund nederst i Ullevålsveien rett i utkanten av Oslo sentrum ble en kvinne i 30-årene overfalt og befølt da hun var på vei hjem på lyse sommerkvelden ved 19-tiden lørdag. Nå har vitnet som skremte overfallsmannen meldt seg. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
VITNE HAR MELDT SEG: Ved denne gangveien på Vår Frelsers gravlund nederst i Ullevålsveien rett i utkanten av Oslo sentrum ble en kvinne i 30-årene overfalt og befølt da hun var på vei hjem på lyse sommerkvelden ved 19-tiden lørdag. Nå har vitnet som skremte overfallsmannen meldt seg. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.Vis mer

Kvinne overfalt på kirkegård på lyse dagen

Vitne avverget voldtekt i Oslo sentrum. Meldte seg for politiet i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et vitne som skremte en overgriper og avverget en mulig voldtekt i Oslo tidlig lørdag kveld, meldte seg for politiet i morges.

- En mann ringte operasjonssentralen klokka 07.15. Han hadde lest Dagbladet og skjønte at han er vitnet som politiet etterlyste etter overfallet av en kvinne på Vår Frelsers gravlund. Han kommer til avhør seinere i dag, opplyser vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

På vei hjem Det spesielle med overgrepet på Vår Frelsers gravlund nederst i Ullevålsveien, rett utenfor sentrum, var at det skjedde i dagslys ved 19-tiden.

En kvinne i 30-årene krysset en vanlig brukt gangvei over kirkegården på vei hjem da hun ble overfalt og befølt av en ukjent mann.

En mann hørte kvinnens rop og kom løpende til. Det skremte overgriperen og forhindret han i å fullføre voldtekten. Det er dette vitnet som i morges har meldt seg for politiet.

Vår Frelsers gravlund var også åsted for en overfallsvoldtekt vinetern 2008.

Pågrepet på åsted Oslo-politiet fikk ialt fire anmeldelser for voldtekt i helgen.

En mann i 40-årene ble pågrepet ved 16-tiden søndag, anmeldt for voldtekt mot sin eks-samboer (49) på en arbeidsplass i et kjellerlokale i Oslo sentrum.

- En mannlig bekjent av kvinnen varslet politiet ved 14-tiden søndag etter at han hadde henne i dårlig forfatning. Hun fortalte at hun var blitt voldtatt av en navngitt mann tidligere på dagen. Den mistenkte ble pågrepet da han kom tilbake til åstedet, opplyser vaktlederen på krimvakta.

Både kvinnen, som har blitt undersøkt på voldtektsmottaket, og den pågrepne eks-samboeren skal avhøres seinere i dag.

Hotellvideo Ingen er pågrepet i de to andre anmeldte voldtektssakene i Oslo i helgen.

Politiet gransker videobilder fra en hotellresepsjon i sentrum natt til søndag i den ene saken.

- En norsk, utenbys kvinne i 20-årene har anmeldt en mann for voldtekt på hotellrommet. Vi har opptak av kvinnen og mannen sammen i hotellresepsjonen, og hun kommer tirsdag for å forklare seg nærmere, sier vaktleder Per Olav Utgaard.

Uklart åsted Hva som har skjedd i den fjerde saken, er uklart for politiet mandag formiddag.

En kvinne midt i 20-årene anmeldte voldtekt natt til søndag under en tur på byen.

- Vi har ikke fått noen nøyaktig gateadresse, og det er heller ikke klart om voldtekten skal ha skjedd på et utested eller på vei mellom to sereveringssteder, sier Utgaard.