Kvinne overfalt på Sagene i Oslo

Angrepet med kniv i et garasjeanlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne i 30 årene ble overfalt i et garasjeanlegg i Ivan Bjørndalsgate rett før klokken 6 i morges. 

- Kvinnen ble angrepet da hun var på vei til jobb. Hun ble truet med kniv og fikk noen risp i ansiktet og på hånden. Men hun klarte å sparke gjerningsmannen i skrittet, og kom seg unna, opplyser operasjonsleder i Oslo politidistrikt Bjørn Ølstad til Dagbladet.no. 

Lik beskrivelse

Politiet jakter nå på en gjerningsmannen. Han  beskrives som 180-185 cm høy, og skal være av afrikansk opprinnelse. Han har på seg en svart jakke med en hvit hettegenser under.

Denne beskrivelsen er omtrent identisk med beskrivelsen av overfallsmannen som forsøkte å voldta to kvinner, overfalt en tredje og knivstakk en mann i halsen siste helga i februar. Han ble beskrevet på denne måten:

«Mannen skal være rundt 1,80 m høy, mellom 20-25 år gammel, ha lys hettegenser, svart jakke og svart lue. Han er trolig av afrikansk opprinnelse.»
 

Politiet fikk da laget et fantombilde.

Fotokonfrontasjon

OVERFALT: I dette garasjeanlegget på Sagene i Oslo ble en kvinne forsøkt overfalt av en ukjent gjerningsmann i dag tidlig. Foto: SCANPIX
OVERFALT: I dette garasjeanlegget på Sagene i Oslo ble en kvinne forsøkt overfalt av en ukjent gjerningsmann i dag tidlig. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er ikke kjent om politiet setter hendelsen i sammenheng med andre overfall og forsøk på voldtekter i Oslo den siste tiden.

- Det er det umulig å si noe om. Men det er helt klart veldig interessant å finne ut om det er en sammenheng mellom disse sakene, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble sendt til legevakta med overfladiske kuttskader, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Vi kommer til å vise henne fantombildene og bilder vi har av forskjellige navngitte personer, forteller Kyrdalen til Dagbladet.no.

- Eventuelt må vi lage en ny fantomtegning.

Etter voldtektsforsøkene for to uker siden fikk politiet en mengde tips, som førte til 35 navngitte personer. Politiet er igang med å undersøke disse.