Kvinne på topp

Åse Aulie Michelet ble i dag utnevnt til årets forretningskvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se videointervju med vinneren

Prisen, som ble delt ut på Bristol Hotel i Oslo, er delt ut til framtredende norske kvinne siden 1991. Den har tidligere gått til blant andre Anne Øian (1991), Anne Carine Tanum (1995) og Grete Roede (1999).

I år ble den delt ut til Åse Aulie Michelet, president i Nycomed Imaging AS og executive vice president global manufactoring & supply chain i Nycomed Amersham.

Hun beskrives som en solid, dyktig og krevende leder, som er flink til å kommunisere.

- De fleste jenter får god trening i kommunikasjon. Bare spør tenåringsforeldre som har døtre hvor stor telefonregningen er, sier Michelet.

Årets forretningskvinne har etablert og utviklet produksjonsanlegg over hele verden. Hun har i tillegg vært delaktig i utvelgelsen av de viktigste medarbeiderne.

- Jeg vil være med fordi det er de riktige medarbeiderne som er basis for å kunne utvikle en virksomhet i positiv retning, sier hun.

- Det er nok eksempler på at personer med gode CVer ikke er blir de beste utøverne i en funksjon. For meg er personligheten vel så viktig for å bli en god leder.

- Hva skal til for å øke andelen kvinnelige toppledere?

- Jeg tror vi må utvide nettverket, og få flere kvinnelige ledere. Da kan de rekrutteres videre oppover i systemet, sier hun til Dagbladet.no.

- I kveld skal du feire?

- Til de grader. Jeg regner med at det blir mye god champagne!

Juryen besto av Erik Amlie, Kristin Clemet, Kaci Kullmann Five, Astrid Nøklebye Heiberg, Sten Magnus, Ingar Skaug, Karl Martin Stang og Terje Wiig.

(Dagbladet.no kommer tilbake med et eksklusivt videointervju med Åse Aulie Michelet)