BRANN: Ti personer er bekreftet omkommet i en brann i en åtte etasjer høy boligblokk i Paris. Minst 30 personer er skadd. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Kvinne pågrepet etter dødsbrann som kostet minst ti livet i Paris

- Paris er i sorg, skriver borgermester Anne Hidalgo på twitter.

Ti personer er bekreftet omkommet i en brann i en åtte etasjer høy boligblokk i Paris. Ifølge Le Monde er minst 30 personer skadd, hvorav en av dem alvorlig.

Åtte av disse skal være brannmenn.

- Paris er i sorg, skriver borgermester Anne Hidalgo på twitter. Hun skriver at byrådet i Paris vil holde et minutts stillhet klokka ni.

Ifølge Le Monde fikk brannvesenet først etter mer enn fem timers arbeid kontroll over brannen. Da var klokka over seks tirsdag morgen.

Kvinne pågrepet

Flere medier melder at påtalemyndigheten i Paris mistenker en kriminell handling som bakgrunn for brannen, og at en kvinne er pågrepet.

Mange beboere klatret opp på taket og ut av vinduer for å komme seg unna.

Ifølge Emmanuel Grégoire, ved rådhuset i Paris, skal brannen ha brutt ut mellom sjuende og åttende etasje 37 minutter etter midnatt, skriver Le Figaro.

Brannfolkene som kom til stedet var forbløffet over hvor raskt den utviklet seg.

- Situasjonen var allerede dramatisk da brannfolkene kom til stedet, sier Clement Cognon, talsmann for brannvesenet i Paris.

Mer enn femti personer har blitt evakuert fra blokka.

Til nyhetsbyrået AFP sier Cognon at tallet på skadde og omkomne kan øke, fordi de øverste etasjene, hvor brannen raste heftigst, ennå ikke har vært gjennomsøkt.

Boligblokka ligger i det 16. arrondissement i den franske hovedstaden, som er et velstående boligområde.

I FULL FYR: Slik så det ut mens brannen raste i Paris natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix/Brannvesenet i Paris
I FULL FYR: Slik så det ut mens brannen raste i Paris natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix/Brannvesenet i Paris Vis mer

Boligblokken skal være bygget på 1970-tallet. To nærtliggende blokker ble ifølge Le Monde evakuert som et sikkerhetstiltak.

Frykter høyere dødstall

Det begynte å brenne i bygget natt til tirsdag, og i 5-tiden tirsdag morgen opplyste brannvesenet at det fortsatt brant i 7. og 8. etasje. Brannvesenet frykter at antallet døde kan stige.

For én av de skadde er tilstanden alvorlig. De 27 andre, inkludert tre brannmenn, har fått lettere skader.

- Jeg takker brannfolkene som sloss mot flammene hele natta og enda en gang risikerte livet for å redde parisere, skriver borgermester Anne Hidalgo på twitter.

Over 20 beboere måtte gå ut gjennom taket på bygningen og søke tilflukt på takene på de nærliggende bygningene, der brannvesenet kom dem til unnsetning.

Bygården ligger i gaten rue Erlanger, vest i byen.