Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne pågrepet for flere ran og bedragerier av eldre

Plukket ut eldre ofre på kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en kvinne i 30 årene pågrepet etter omfattende etterforskning av flere ran og bedragerier av eldre i Oslo.

Hun settes foreløpig i forbindelse med tre ran og fem bedragerier av eldre personer i alderen 80-93 år de siste ukene, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Etterforskningen har avdekket at eldre personer har blitt kontaktet av ukjent som har sagt at de kom fra kommunen. Gjerningspersonen har så blitt sluppet inn i leilighetene til de eldre, og ranet eller bedratt de eldre.

Kvinnen fremstilles for varetektsfengsling i ettermiddag. Det gjenstår mye etterforskning i saken, skriver politiet.

- Kvinnen opererte på kjøpesenter og fant ofrene sine der. Hun er ikke norsk statsborger, og vi jobber ut fra at det har vært flere involvert i de aktuelle handlingene, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen til Dagbladet.

Han sier de foreløpig bare har avdekket tilfeller i Oslo, men ser heller ikke bort fra at det kan være forgreininger til andre byer. 

- Vi har etterforsket denne saken bredt med mange seksjoner i politiet og hatt folk på forskjellige kjøpesentre. I går ettermiddag var det en tjenestemann som gjenkjente kvinnen da hun ble pågrepet, sier Stølen.

Han presirerer at det fortsatt gjenstår mye etterforskning i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!