Kvinne pågrepet for flere ran og bedragerier av eldre

Plukket ut eldre ofre på kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en kvinne i 30 årene pågrepet etter omfattende etterforskning av flere ran og bedragerier av eldre i Oslo.

Hun settes foreløpig i forbindelse med tre ran og fem bedragerier av eldre personer i alderen 80-93 år de siste ukene, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Etterforskningen har avdekket at eldre personer har blitt kontaktet av ukjent som har sagt at de kom fra kommunen. Gjerningspersonen har så blitt sluppet inn i leilighetene til de eldre, og ranet eller bedratt de eldre.

Kvinnen fremstilles for varetektsfengsling i ettermiddag. Det gjenstår mye etterforskning i saken, skriver politiet.

- Kvinnen opererte på kjøpesenter og fant ofrene sine der. Hun er ikke norsk statsborger, og vi jobber ut fra at det har vært flere involvert i de aktuelle handlingene, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen til Dagbladet.

Han sier de foreløpig bare har avdekket tilfeller i Oslo, men ser heller ikke bort fra at det kan være forgreininger til andre byer. 

- Vi har etterforsket denne saken bredt med mange seksjoner i politiet og hatt folk på forskjellige kjøpesentre. I går ettermiddag var det en tjenestemann som gjenkjente kvinnen da hun ble pågrepet, sier Stølen.

Han presirerer at det fortsatt gjenstår mye etterforskning i saken.