Politiet holdt pressekonferanse etter at en person ble funnet knivdrept på Grefsen i Oslo i natt. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Kvinne pågrepet og siktet for å ha drept ektemannen

Kvinnens sønn var vitne til deler av hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i midten av 30-åra ble seint i går kveld funnet død etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Grefsen i Oslo.

En kvinne er pågrepet i saken politiet etterforsker som drap.

Kjetil Moen, fungerende leder for seksjon for alvorlig kriminalitet holdt pressekonferanse om saken onsdag morgen.

- Når vi kommer på stedet finner vi en mann som er knivstukket. Han ble erklært død like etterpå. Politiet har pågrepet en kvinne som er siktet for drap. Avdøde er hennes ektemann og de bodde på samme adresse, sier Moen.

Beslaglagt en kniv

Politiet har beslaglagt drapsvåpenet. Politiet ønsker ikke å gå i detalj om hva slags kniv det er snakk om.

På samme adresse var to gutter i tenårene. De er siktedes sønner, og det var de som meldte fra om knivstikkingen til politiet. Den ene sønnen var vitne til deler av hendelsen.

DRAP: På Grefsen/Kjelsås ble en mann drept tirsdag kveld. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAP: På Grefsen/Kjelsås ble en mann drept tirsdag kveld. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Siktede har foreløpig ikke valgt forsvarer. Kvinnen lot seg ikke avhøre i natt, men politiet har mål om å avhøre henne i løpet av dagen.

Den siktede har ikke vært straffet tidligere, ifølge politiet.

Den avdøde er utenlandsk statsborger og hadde jobb i Oslo.

Da Dagbladet var ved utenfor parets leilighet onsdag morgen hadde politiet sperret branntrappa til leilighetene i andre etasje med sperrebånd. Ingen politi var på det tidspunktet på stedet.

Utenlandsk statsborger

Politiet ønsker ikke å si noe om hva slags land han er fra.

- Hans familie er ikke varslet, og vi vet ikke om avdøde har familie i Norge, sier Moen.

POLITIHUSET: Kjetil Moen, fungerende sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POLITIHUSET: Kjetil Moen, fungerende sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det er foretatt rundspørring på stedet og avdøde vil bli obdusert i dag. I tillegg vil det bli foretatt vitneavhør i dag.

- Hvordan stiller kvinnen seg til siktelsen?

- Kvinnen har blitt orientert om at hun er siktet, men foreløpig vet vi ikke hvordan hun stiller seg til siktelsen siden hun ikke er avhørt, sier Ketil Moen, fungerende for seksjon for alvorlig kriminalitet, til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke å gå detaljer rundt hendelsesforløpet ennå.

- Hvordan har sønnene til kvinnen det?

- De blir tatt hånd om av familien. Vi har snakket med dem og vi vil foreta nye avhør av dem for å få mer informasjon. Det er klart det er en påkjenning å være til stede når noe sånt skjer. Hva de har sett og observert vet vi ikke ennå, sier Ketil Moen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.32 tirsdag kveld.

Klokken 13.20 opplyste kvinnens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, til NTB at kvinnen forklarer seg for politiet. En av hennes kolleger, advokat Inga Laupstad, bistår under avhøret.

- Foreløpig kan jeg ikke si annet enn at hun forholder seg til at hun er siktet. Hvordan hun stiller seg til siktelsen, og om hun erkjenner forholdene eller skyld, vet jeg ikke, sier Larsen til NTB.

Dagbladet følger saken.

DRAP: En person er død etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Grefsen i Oslo. Politiet etterforsker saken som drap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DRAP: En person er død etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Grefsen i Oslo. Politiet etterforsker saken som drap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer