Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne påkjørt av snøscooter - døde

En 19 år gammel kvinne døde da hun ble påkjørt av en snøscooter i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Politiet mener føreren av snøscooteren ikke var edru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omkomne kommer fra Rypefjord i Hammerfest kommune. 19-åringen ble skadd i ulykken og døde etter forsøk på livreddende førstehjelp. Snøscooterføreren, en mann i 20-årene, ble pågrepet av politiet og tatt med til lensmannskontoret for å avgi forklaring.

Politiet har iverksatt etterforskning av ulykken. Det er gjort tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Den taktiske etterforskningen omfatter blant annet avhør av vitner og andre undersøkelser. Avdøde skal obduseres som en del av etterforskningen i saken.

Avhør og vitneforklaringer

– Føreren er foreløpig mistenkt for promillekjøring. Han er ikke avhørt ennå. Vi avhører vitner nå for å ha best mulig utgangspunkt for det, sier Øyvind Lorentzen, leder i politiets driftsenhet Finnmark, til NTB søndag ettermiddag.

Når vitnene og føreren er avhørt, vil politiet ta stilling til siktelse, enten søndag eller mandag.

Politiet vil gi mer informasjon om hendelsesforløpet når de har fått innhentet flere opplysninger og dannet seg et bilde av hva som kan skjedd.

Skjedde om natten

Ulykken skjedde ved 2-tiden om natten. Både ambulanse, et redningshelikopter og politiet rykket ut til Olderfjord i Porsanger. Politiet fikk melding om påkjørselen klokka 2.10.

Ulykken skjedde da to kvinner gikk til fots i et snøscooterspor. Den andre kvinnen, som er i 20-årene, slapp fra ulykken uten fysiske skader, ifølge Lorentzen.

Snøscootersporet er ikke en del av det offentlige løypenettet i Porsanger, opplyser politiet i en pressemelding søndag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!