<strong>KVINNER VIL KJØRE:</strong> Halvnakne ukrainske kvinner fra den kvinnerettighetsgruppa Femen protesterer foran Saudi Arabias ambassade mot forbud å la kvinner i Saudi Arabia kjøre bil. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
KVINNER VIL KJØRE: Halvnakne ukrainske kvinner fra den kvinnerettighetsgruppa Femen protesterer foran Saudi Arabias ambassade mot forbud å la kvinner i Saudi Arabia kjøre bil. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) Vis mer

Kvinne piskes for bilkjøring

En kvinne i Saudi-Arabia er dømt til ti piskeslag for å ha kjørt bil, ifølge menneskerettsaktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommen falt mandag i byen Jeddah ved Rødehavet. Det var her kvinnen angivelig ble pågrepet for bilkjøring i sommer. — Pisking er en grusom straff i alle sammenhenger. Men det er vanskelig å fatte at myndighetene i Saudi-Arabia har idømt en kvinne piskeslag bare for å ha kjørt en bil, sier Philip Luther fra menneskerettsgruppen Amnesty International. I helgen lanserte kong Abdullah flere reformer som skal bedre kvinners stilling i Saudi-Arabia. De skal få stemme i lokalvalg og bli representert i det rådgivende Shura-rådet. Men bilkjøring er fortsatt ulovlig for kvinner i det ultrakonservative muslimske oljelandet.

Tidligere i år valgte flere kvinner å sette seg bak rattet i full offentlighet i protest mot forbudet. Manal Alsharif, som la ut en YouTube-video av seg selv mens hun kjørte, ble først pågrepet, men senere løslatt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer