Kvinne revet i hjel av kamphunder

Debatten om kamphunder blusser opp igjen i Frankrike, etter at en kvinne i går ble revet i hjel av en pitbull og fire amerikanske Staffordshire-terriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eierne, en 36-åring og sønnen på 20, er pågrepet og sitter i avhør. Angrepet skjedde i landsbyen Tonnay-Charente like ved Rochefort, da den 86 år gamle kvinnen var ute på en kveldstur.

Politiet opplyste i dag at kvinnens kropp var så maltraktert at det umiddelbart var vanskelig å se om offeret var en kvinne eller en mann. Det var ingen direkte vitner til angrepet, men kvinnen ble funnet av en forbipasserende, omgitt av de fem hundene. Hundene ble straks avlivet.

I januar i fjor innførte Frankrike strengere lovgivning for eiere av kamphunder. En pitbull er bannlyst på offentlig område. Den må være sterilisert og registrert, også hos lokale myndigheter. Loven krever ikke sterilisering av amerikansk Staffordshire, men disse hundene må også være registrert og holdes i bånd og ha munnkurv på offentlig område.

Loven, som ble vedtatt med stort bifall i nasjonalforsamlingen i 1998, har som formål å rense landet for pitbull og andre farlige hunder, etter en bølge av angrep fra aggressive raser.

(NTB)