DRAMATIKK: Dette scenarioet er kilden til storutrykningen i utkanten av Atlanta. Foto: WSB-TV / AP / NTB Scanpix
DRAMATIKK: Dette scenarioet er kilden til storutrykningen i utkanten av Atlanta. Foto: WSB-TV / AP / NTB ScanpixVis mer

Kvinne ringte nødtelefonen da hun fikk øye på dette

Ikke lenge etter var gata full av utrykningskjøretøy. Men alle fikk seg en overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne som gikk forbi et bolighus i utkanten av den amerikanske byen Atlanta sammen med barna sine, var ikke sein om å ringe nødnummeret da hun fikk høye på en mannsskikkelse som klamret seg til kanten av hustaket. Mannsskikkelsen var omgitt av julepynt, og nedenfor sto en stige på skeive.

Men da brannvesenet troppet opp mannsterke på stedet, flankert av politiet og ambulanse, kom sannheten for en dag: «Mannen» var ei oppkledd utstillingsdokke, og hele scenarioet var familien Murphys forseggjorte juledekorasjon.

- Jeg kikket ut, og der sto brannbiler, fire marshal-en, en politibil og seks brannmenn, forteller Bubba Murphy til den lokale stasjonen WSB-TV 2.

Konkurranse I nabolaget er det vanlig at familier prøver å overgå hverandre med den mest storslåtte og originale juledekorasjonen. For Murphyenes vedkommende er årets bidrag altså illusjonen av en mann som holder på å falle ned fra taket etter en julepyntulykke.

Kvinnen som meldte fra, ble veldig flau over å ha tilkalt den omfattende redningsstyrken.

- «Du store min!» utbrøt hun, og unnskyldte seg overfor meg og brannmennene, forteller Murphy.

Ikke første gang Men dette er ikke første gang folk har antatt at juledekorasjonen er en ekte nødsituasjon.

- Folk har stormet ut av bilen for å hjelpe. Også postmannen og naboen har prøvd å komme til unnsetning. Men vi trodde aldri noen ville ringe nødnummeret, sier Dawn Murphy.

Etter nødutrykningen fikk Murphy-familien pålegg om å fjerne den realistiske dekorasjonen. Men den er nå oppe igjen, etter påtrykk fra publikum.

- Håper vi ikke har støtt noen, sier Dawn.