HOLDT KVINNE FANGET: Mannen holdt den 26 år gamle kvinnen fanget bak gitteret i denne blokka. Hun klarte selv å rømme og kom seg i sikkerhet hos naboer. Foto: DPA/SCANPIX
HOLDT KVINNE FANGET: Mannen holdt den 26 år gamle kvinnen fanget bak gitteret i denne blokka. Hun klarte selv å rømme og kom seg i sikkerhet hos naboer. Foto: DPA/SCANPIXVis mer

Kvinne rømte fra torturkammer ved å klippe hull i piggtråd

Den tyske mannen hadde bygget om en telefonkiosk til ei lydløs celle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Thomas P. - slik tyske medier anonymiserer ham - ringte sist fredag på døra hos ei 26 år gammel jente som han de siste månedene skal ha vært dypt forelsket i. Han pekte på henne med en revolver og tvang henne til å kjøre bilen sin hjem til leiligheten i bydelen Barmbek i Hamburg.

Kvinnen trodde først det handlet om en dårlig spøk. Hun hadde ikke unngått Thomas Ps voldsomme interesse - for han hadde dag og natt de siste månedene overdynget henne med sms og elektronisk post. 

Først da hun gikk til politiet, ble kvinnen klar over at hun hadde fått en tidligere dømt stalker på nakken.

Torturkammer Da kvinnen ble ført inn i Thomas' leilighet i Wachtelstrasse, fikk hun sitt livs sjokk. Han hadde gjort om hele sin lille sosialbolig til et torturkammer. På utsiden av vinduene sine hadde han skrudd opp tett i tett med piggtråd. En gammel telefonkiosk var bygd om til ei lydløs celle, hvor offeret åpenbart skulle oppholde seg. 

Thomas P. hadde dessuten skaffet sprøyte og gynekologiske legeinstrumenter.  

Etterforskerne fant også restene av ei maltraktert utstillingsdukke, som Thomas P. har forklart at han brukte til å øve seg på. Han skal ha hatt sadistiske fantasier om hvordan han ville plage og pine offeret sitt over en periode på flere måneder, skriver tyske medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stakk av Noen få timer etter at den 26 år gamle kvinnen var bortført, ble hun etterlatt alene i leiligheten mens Thomas P. reiste for å foreta nødvendige innkjøp. Hun greide å få opp et vindu og lage stort nok hull i piggtråden til at hun kunne komme seg ut på et tak.

Naboer som etter hvert ble klar over at ting ikke stemte, ble alarmert og kom hurtig til stedet.

Før politiet nådde fram, dukket Thomas P. opp igjen. Han bega seg straks ut på jakt etter offeret sitt, som da ble beskyttet av naboer.  Da den 30 år gamle mannen ble pågrepet etter en kort jakt, viste det seg at han var bevæpnet med en pistol og en håndgranat. 

Nødplanen hans skal ha vært å ta livet av seg selv og kvinnen.

Sprengstoff i kjelleren Mandag kveld ble det foretatt en større undersøkelse av hele eiendommen hvor Thomas P. bodde. Både i leiligheten og i et kjellerrom ble det funnet totalt 13 kilo med hjemmelaget sprengstoff.  I tillegg hadde mannen et stort antall brannslokkere.

- Vi undersøker nå om brannslokkerne kan være fylt med eksplosiver, sier polititalsmann Mirko Streiber.

Da sakene mandag kveld ble hentet ut av politiets eksperter, måtte 300 naboer i boligblokka og de omliggende eiendommene evakueres.

Thomas P. er tidligere dømt for vold og for stalking.  Den arbeidsløse mannen har til nå blitt betraktet av sine naboer som en særling, men de har aldri sett på ham som farlig.

Forbildet - Josef Fritzl (76) - soner sin livstidsdom i et østerriksk fengsel med egen avdeling for tungt kriminelle med alvorlige sinnslidelser.  I Thomas P.s tilfelle er det all mulig grunn til å tro at statsadvokaten i Hamburg kommer til å kreve både en lang fengselsstraff og påfølgende forvaring.