Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne rygget på av stridsvogn under militærøvelse

Soldat omkom i en ulykke med et pansret kjøretøy i Rena leir i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En ung kvinne omkom i en ulykke med et pansret kjøretøy i Rena leir tirsdag, opplyser presse- og informasjonsoffiser Tor Anders Sognli ved Østerdal garnison til Østlendingen.

Hærens kommunikasjonsjef, Vegar Gystad, opplyser at det skal være snakk om en kvinnelig soldat som tjenestegjorde for Ingeniørbataljonen på Skjold i Troms.

- Hun var fra Østlandet, men var på Rena leir i forbindelse med en øvelse, sier Gystad, som ikke hadde opplysninger om hvor lenge kvinne han vært der.

- Trist dag
- I dag går våre tanker til de pårørende og de nærmeste kollegaene. I dag er en trist dag. Det er viktig for oss å ivareta pårørende og personell på best mulig måte, sier han til Dagbladet.

Kvinnen skal ifølge NRK være i 19-20-årsalderen.

Klokka 15.18 fikk politiet i Hedmark melding om ei ulykke på Rena leir.

- Luftambulansen var på stedet, og det ble forsøkt hjerte- og lungeredning. Personen ble erklært omkommet på stedet, sier operasjonsleder Trond Ole Berg.

Cirka kl. 15.15 i dag ble en soldat pårygget av et pansret personellkjøretøy av typen M-113 i Rødsmoen øvingsfelt ved Rena leir, skriver forsvaret i en pressemelding. Lege fra Rena leir var raskt på stedet, og luftambulanse ca 30 min etter hendelsen inntraff. Livet stod ikke til å redde.

Påkjørt
Politiet har vært på stedet i dag for å gjøre undersøkelser, og vil fortsette med dette i morgen.

Sognli forteller til Dagbladet.no at personen ble påkjørt av et militært kjøretøy av typen M113, og at den som kjørte på personen blir tatt hånd om av helsepersonell.

- Det er stor aktivitet på Rena leir, og vi har rutiner for slike ting.

Preget
- Hendelsen preger dem som vet om det, men det er mange som ikke vet om ulykken. Vi har ikke gått ut med det ennå, sier han.

Forsvaret opplyser i en pressemelding at personens pårørende ikke er varslet.

Dagbladet kommer med mer.

I DENNE LEIREN SKJEDDE ULYKKEN: En ung kvinnelig soldat mistet livet under en øvelse i ettermiddag. Arkivfoto: Hamar Arbeiderblad
I DENNE LEIREN SKJEDDE ULYKKEN: En ung kvinnelig soldat mistet livet under en øvelse i ettermiddag. Arkivfoto: Hamar Arbeiderblad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling