Kvinne så Gamal i Porsgrunn

Gamal Hosein kjørte rundt i Porsgrunn med en svart, avlang ting i baksetet samme natt som hans kone Gry ble drept. Det hevder et kvinnelig vitne som meldte seg for politiet før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som er i 20-åra, hadde vært ute på byen i Porsgrunn og var på vei hjem da Gamal Hoseins røde Kadett skal ha passert henne i Storgata.

Ifølge TV2 skal hun ha sett en svart, avlang ting i baksetet, og oppfattet denne som mistenkelig.

Politiet innrømmer at kvinnens observasjon er interessant.

- Det kan absolutt være aktuelt å kalle henne inn som vitne i retten. Vi vil ta dette opp med statsadvokaten i forbindelse med bevisgjennomgangen, sier politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet.

Tok kontakt

Kvinnen tok kontakt med politiet like før jul, nesten ett år etter drapet på Gry Hosein. Hun oppgir personlige grunner som årsak til at hun ikke meldte seg før.

- Hun meldte seg seint. Utover det ønsker jeg ikke å vurdere kvinnens troverdighet, sier Borgen.

Gamal Hoseins forsvarer, John Christian Elden, tar kvinnens forklaring med en klype salt.

- Det er litt søkt å komme ett år etterpå med slike opplysninger. I tillegg hadde hun vært på fest, og var usikker på tidspunktet da hun mener hun så min klients bil i Porsgrunn, konstaterer Elden.

Påtalemyndigheten hevder at Gry Hosein ble kvalt og drept av sin ektemann inne på familiens videogrill på Falkum i Skien 13. januar i fjor.

Ei uke seinere ble Gamal Hosein arrestert og satt i varetekt.

Kikket på livet

Han skal ha innrømmet å ha kjørt rundt i Porsgrunn natta etter at Gry forsvant. Selv hevder Gamal at han bare var ute og kikket på livet etter en lang dag og kveld på jobben. Politiet mener derimot at han fraktet liket av Gry bort med bilen.

Straffesaken mot Gamal Hosein kommer opp i Skien og Porsgrunn tingrett 29. april.

NYTT VITNE: Et vitne hevder at hun så Gamal Hosein kjørende rundt i Porsgrunn drapsnatta.