Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne saksøker seksåring etter skiulykke

Krever 38 000 euro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne saksøker en seks år gammel jente i Østerrike, etter at de to kolliderte på ski.

Den voksne kvinnen, som ble alvorlig skadet i ulykken, saksøker jenta for 38 000 euro (360 000 kroner), skriver The Local Austria

Avviste tidligere søksmål Rettssaken startet torsdag i Feldkirch i Østerrike. Det er nå opp til domstolen å avgjøre om barnet kan holdes juridisk ansvarlig for å ha skadet kvinnen.

- Det normale ville vært at skiinstruktøren og foreldrene ble saksøkt for å ha forsømt sitt ansvar for å holde tilsyn, sier en talskvinne for domstolen, ifølge The Independent

Torsdagens runde i retten ble satt i gang, etter at et tidligere søksmål mot jentas far og en skiinstruktør ble avvist. 

Ingen barn under 14 kan holdes strafferettslig ansvarlig i Østerrike, med mindre det kan bevises at barnet var i stand til å bedømme konsekvensene av sine handlinger.  

Dom ventet etter nyttår Ulykken skal ha skjedd i alpinanlegget Hochhäderich ved grensa til Sveits. Jenta var en del av en større gruppe som skulle lære å stå på ski, da hun angivelig plutselig snudde foran kvinnen, som falt og skadet seg.

Kvinnen hevder at hun fikk alvorlige skader som følge av ulykken, og sier at hun aldri kan stå på ski igjen. I tillegg til 38 000 Euro, vil hun også kreve kompensasjon for alle fremtidige komplikasjoner som følge av ulykken. 

Rettssaken vil fortsette om tre uker, og en dom er ventet tidlig i 2016, skriver The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media