Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne savnet etter storbrann

DRØBAK (Dagbladet.no): Seks leiligheter ble totalskadd i en storbrann i Drøbak i natt. Flere av leilighetene er så utbrente at brannvesenet ikke får gjennomgått dem skikkelig. Politiet frykter at en kvinne i 20-årene kan ha omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnens leilighet er helt nedbrent. Den for varm og skummel til at brannmannskapene kan gjennomsøke den grundig, sier vaktleder Børge Løge ved Follo politidistrikt.

Taket har kollapset og gjør det svært vanskelig å få oversikt.

Politiet forsøker å finne ut om kvinnen i slutten av 20-åra kan ha vært borte da det begynte å brenne. Verken familie eller venner har sett henne, forteller politiet.

Ingen meldt savnet

- Det vil ta lang tid før vi kan si med sikkerhet at kvinnen ikke har brent inne. Det vi har sett til nå, tyder ikke på at hun har vært hjemme, sier Løge.

- Vi har gjennomført to grovsøk i bygningen, men ikke funnet noen personer, sier brannmester Magne Brandvoll ved Søndre Follo brann- og redningsvesen.

Brannen som startet i 23-tida var under kontroll ved midnatt. Med et mulig unntak av kvinnen, var det kun en mann hjemme i de seks leilighetene ved branntidspunktet. Han tok seg ut av bygningen ved egen hjelp, og han er ikke mistenkt for å ha startet brannen.

Ingen er meldt savnet.

Utbrent og kollapset

Verken politiet eller brannvesenet vet hvorfor det begynte å brenne i bygningen med seks kommunale leiligheter fordelt på to etasjer. Andreetasjen er helt utbrent og delvis kollapset, og førsteetasjen er også totalskadd.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til den omkringliggende bebyggelsen, og ingen naboer ble evakuert fra boligområdet på Skorkeberg i Drøbak i Akershus. Leilighets-komplekset er eid av den kommunale helse- og sosialetaten.

Det var i natt flere ambulanser og seks politifolk på stedet i tillegg til brannvesenet. Om lag 15 frivillige og faste brannfolk ble utkalt da storalarmen gikk like etter klokka 23.

KOMMER IKKE INN: Brannmannskapene forsøker i natt å gjennomsøke leiligheten til den savnede kvinnen. Taket har kollapset og gjort at det er vanskelig å komme inn i den utbrente boligen.