FORGJENGER:  En ape tilknyttet settet til «Pirates of the Carribean - Gold Coast» har bitt en kvinne i femtiårene i øret. Her er en annen ape som spilte i "The Worlds End" i 2007 på skulderen til skuespiller Geoffrey Rush. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK
FORGJENGER: En ape tilknyttet settet til «Pirates of the Carribean - Gold Coast» har bitt en kvinne i femtiårene i øret. Her er en annen ape som spilte i "The Worlds End" i 2007 på skulderen til skuespiller Geoffrey Rush. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECKVis mer

Kvinne sendt på sykehus etter at «Pirates of the Caribbean»-ape gikk bananas

Bitt i øret av filmape.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 3D-effekter og ny teknologi til tross, de færreste har kommet så nær på de fire filmene om kaptein Jack Sparrow og hans medpirater i Karibia som en kvinne i 50-årene gjorde tirsdag.

Nærmere bestemt kom makeup-artistens ører i nærkontakt med tennene til det som kan ha vært Jack the Monkey.

Eller, rettere sagt, en mulig beiler til den navngjetne rollen.

Mulig Jack the Monkey Det er ennå usikkert om det er snakk om en av de to som er tiltenkt rollen som Jack Sparrows ape, men britiske the Guardian skriver at den var tilknyttet settet.

Apen befant seg på et filmsett i Queensland da den gikk til angrep på den lykkelig uvitende kvinnen.

Mindre alvorlige skader - Skadene er heldigvis ikke alvorlige. Vi tror at apen skal ha kommet opp bak ryggen hennes og ha angrepet henne uprovosert, sier medisinsk personale the Guardian har vært i kontakt med.

Det omtalte filmsettet skal ikke ha vært relatert til innspillingen av «Gold Coast» - den femte Pirates of the Caribbean-filmen.

Likevel er det grunn til å tro at filmkarrieren til den sinte apen har gått i grus.

Angrepet endte nemlig med et sykehusbesøk for offeret, og dermed blir det trolig verken hovedrolle eller birolle for den lille piraten. Det kan skuespiller Johnny Depp og resten av folkene bak storproduksjonen puste lettet ut for.

Disney har ennå ikke kommentert hendelsen.

Kontroversiell bruk av aper Selve bruken av aper i Pirates of the Caribbean-filmene er ikke helt ukontroversiell.

I mars møtte filmsettet store protester fra dyreverngrupper etter at apene ble fraktet til landet.

Det australske miljødepartementet har satt strenge innskrenkinger for bruken av apene, deriblant at de skal bli holdt i nett eller bur som igjen skal være sikret av gjerder.

Apene må også leies i bånd når de er utenfor de sikrede områdene, noe som igjen har ført til anklager om dyreplaging.