SIKTET FOR DRAPSFORSØK: En kvinne i 30 åra er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sine tre små barn i et borettslag i Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
SIKTET FOR DRAPSFORSØK: En kvinne i 30 åra er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sine tre små barn i et borettslag i Bergen. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

- Kvinne siktet for å ha forsøkt å drepe sine tre barn

Kvinnen i 30 åra er tatt hand om av helsevesenet, og stilte ikke til fengslingsmøte i Bergen tingrett.

BERGEN / OSLO (Dagbladet): En kvinne i 30-åra er pågrepet og siktet for å ha forsøkt å drepe sine tre små barn i Bergen.

Hendelsen skal ha skjedd tidligere i uka, og kvinnen skulle framstilles for varetektsfengsling i dag.

- Alvorlig syk

- Min klient er alvorlig syk og kan derfor ikke være tilstede i fengslingsmøtet. Dette er en personlig tragedie, sier forsvarsadvokat Elle Eikeseth Mjøs til Dagbladet.

POLITIADVOKAT: Cathrine Krohn. Foto: Leif Stang / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Cathrine Krohn. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Politiadvokat Cathrine Krohn sier at den siktede kvinnen er ivaretatt av helsevesenet. Hun begjærte kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

- Vi fikk informasjon om denne saken torsdag ettermiddag. Hendelsene som gjør at vi har siktet kvinnen for drapsforsøk på sine tre barn skal ha skjedd få dager før dette. Barna er blitt undersøkt og de framstår som uskadet. Det er ikke funnet ytre skader på dem, sier politiadvokat Krohn.

Alle tre barna, en gutt og to jenter, var inne til et tilrettelagt avhør med politiet i Barnehuset i Bergen torsdag ettermiddag.

- Jeg kan bekrefte at alle barna er i barnehagealder. De er nå tatt vare på av barnevernet som skal avgjøre hvordan de vil bli ivaretatt framover i tid. Omstendighetene tatt i betraktning, har de det bra, sier bistandsadvokat Kjetil Johannes Ottesen.

Fengslingsmøtet i Bergen tingrett gikk for lukkede dører etter en begjæring om dette fra både politiadvokaten og forsvareren. Det vises til privatlivets fred og fare for bevisforspillelse. Politiet fikk rettens kjennelse for å varetektsfengsle kvinnen i fire uker.

- Drapsforsøk

Politiet vil ikke opplyse om hvordan de ble kjent med denne saken, eller om det har vært vitner til hendelsene. Dagbladet er kjent med at det er mistanke om utøvelse av alvorlig vold mot barna. Politiet bekrefter at kvinnen er mistenkt for drapsforsøk.

ADVOKATER: Bistandsadvokat Kjetil Johannes Ottesen og siktedes forsvarer Ellen Eikeseth Mjøs. Foto: Leif Stang / Dagbladet
ADVOKATER: Bistandsadvokat Kjetil Johannes Ottesen og siktedes forsvarer Ellen Eikeseth Mjøs. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Samtidig forteller politiadvokat Cathrine Krohn til Dagbladet at barna skal framstå som uskadet.

- Vi etterforsker for å se hva som har skjedd, sier Krohn til Dagbladet.

Politiet har ennå ikke gjennomført et formelt avhør av den siktede kvinnen, men har hatt en samtale med henne

- Vi vil forsøke å få kvinnen underlagt en judisiell vurdering, sier politiadvokat Krohn.

Familien skal være norsk, ifølge politiadvokaten.