Kvinne siktet for barnevogn-brann i Oslo

Oslo (NTB): En ung kvinne er arrestert og siktet for brannen i en barnevogn på Stovner i Oslo onsdag. Den 11 måneder gamle gutten som lå i barnevognen, fikk alvorlige brannskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen, som vi mener er et psykiatrisk tilfelle, har forklart seg slik at vi knytter henne til forholdet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Motivet for handlingen skal ikke være kjent. Abrahamsen forteller at intet tyder på den siktede kvinnen kjente til gutten eller hans familie, selv om hun bor i nærheten av familien. Det er rekvirert en lege som kan hjelpe henne, sier Abrahamsen til NTB.

Varetekt

Kvinnen blir mandag fremstilt for varetekstsfengsling, men det er lite trolig at kvinnen havner bak lås og slå.

- Vi vil følge rådene fra legen. Men at hun uansett må tas i forvaring på en eller annen måte, er helt klart, sier Abrahamsen til NTB.

Politiet fant frem til kvinnen via vitneforklaringer. Kvinnen ble først ansett som vitne i saken, men hun ble i følge Abrahamsen raskt mistenkt for ugjerningen.

Politiet ser ingen forbindelse mellom barnevognbrannen kvinnen er siktet for, og en brann i en barnevogn i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo natt til 1. nyttårsdag. Det var ikke barn i vognen.