FUNNET DØD: Mannen i 60 åra ble i 2014 funnet død i denne bygningen, som da var et hotell. Foto: Jens Holm / Stringer Foto
FUNNET DØD: Mannen i 60 åra ble i 2014 funnet død i denne bygningen, som da var et hotell. Foto: Jens Holm / Stringer FotoVis mer

Kvinne siktet for drap på to menn i Agder med 12 års mellomrom

Kvinnen i 40-åra er siktet for to drap: et i 2014, og et i 2002. Hun hadde en familierelasjon til begge mennene, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller MMS 2400.

(Dagbladet): Agder-politiet har siktet en kvinne i 40-åra for drap. Det første drapet skal ha skjedd i 2002, og avdøde hadde en familierelasjon til den siktede kvinnen, ifølge politiet. Det andre drapet skal ha skjedd i 2014, og avdøde hadde vært siktedes samboer.

- Politiet har i dag pågrepet en kvinne i 40-årene som er siktet for to drap. Et i 2002 og et i 2014, sier Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt på en pressekonferanse.

PRESSEKONFERANSE: Fungerede påtaleleder for Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille under pressekonferansen på politihuset i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Fungerede påtaleleder for Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille under pressekonferansen på politihuset i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Den siktede kvinnen er etnisk norsk og bosatt i Kristiansand. Hun er ikke tidligere domfelt, fortsetter Hille.

To drapssaker

Mannen som politiet mener ble drept i 2014, hadde tidligere vært samboer med siktede. De hadde også barn sammen, ifølge politiet.

- Drapet i 2014 – der var fornærmede en mann i 60-åra. Han var etnisk norsk, og ble funnet død den 6. april 2014, på hotellet First Hotel i Dronningens gate i Kristiansand. Obduksjon av mannen viste at han døde av forgiftning, sier Hille.

Siden 2014 har First Hotel blitt omgjort til et asylmottak. Dagbladet har vært i kontakt med mannen som drev hotellet da drapet skal ha funnet sted. Han har ikke anledning til å besvare Dagbladet spørsmål nå.

Gjennom drapsetterforskningen i 2014 begynte politiet å mistenke at dødsfallet i 2002 også var et drap, ifølge Hille, som forteller at Kripos har bistått Agder politidistrikt siden januar 2016.

Hun beskriver etterforskningen som lang og omfattende.

- Avdøde fra 2002-saken var en etnisk norsk mann i 50-åra. Han hadde en familierelasjon til den siktede kvinnen. Mannen ble funnet død på sin egen bopel, og vi har per nå ingen opplysninger om dødsårsak, sier Hille.

Hille sier at mannen aldri ble obdusert. Likevel anser politiet også dette dødsfallet som et drap.

- Er svært nedbrutt

Den siktede kvinnen har fått oppnevnt Ole Andreas Thrana som forsvarer.

- Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen. Hun syns dette er tungt, og er svært nedbrutt. For henne kommer dette helt ut av det blå, sier Thrana til Dagbladet.

Advokaten understreker at siktede ikke er dømt for noe tidligere.

Siktede er så langt ikke blitt avhørt av politiet. Hun vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett onsdag klokka 12.30.

Kvinnen ble ifølge politiets pressemelding pågrepet og siktet tidligere i dag.

Dagbladet kommer med mer.